Vandaag in Metropool

20:00 uur Zaal: Hele pand

Agenda

10/10

Benefiet voor Vluchtelingen

16/10

Roots Creation + Cally Family + Roughhouse (JAM) + SZN Soundsystem

17/10

Trijntje Oosterhuis

17/10

LOVEBYRD – Album Release

18/10

B-Brave

20/10

Golden Earring (UITVERKOCHT)

22/10

Zappa plays Zappa

23/10

Gretchen Peters + Hollis Brown

23/10

Construct - House & Techno

24/10

70's Fever

25/10

Popronde Hengelo: St. Tropez

28/10

Bell Witch + Ortega

29/10

Rich Wyman

30/10

Causes (UITVERKOCHT)

31/10

Beerland (o.a. John Coffey, Paceshifters, Russkaja and many more!)

06/11

2 Meter Sessies (Jan Douwe Kroeske & Michael Prins)

06/11

T. Raumschmiere

07/11

PAUW - Album Release

07/11

Sven Hammond

08/11

Hengelo 60’s Revival (UITVERKOCHT)

11/11

Wie is er niet groot mee geworden? met Waarvan Akte!

12/11

Close Up

13/11

Ronnie Flex & Lil’ Kleine

13/11

Maison du Malheur

14/11

Douwe Bob

14/11

Let it Happen + Colorwave

18/11

Mad Professor ft. Brother Culture

19/11

JazzRock Café: Danny Lerman

20/11

Electric Six

20/11

American Aquarium

21/11

Cory Henry & The Funk Apostles (Snarky Puppy)

21/11

CLASSIC (R&B & Hiphop)

26/11

Marcus Miller

27/11

CCR tribute by The Fortunate Sons

27/11

Lonely The Brave

28/11

De Jeugd van Tegenwoordig

28/11

Zer00's Heroes

03/12

Bløf

04/12

Jan Akkerman & Benjamin Herman

04/12

Mark Olson (The Jayhawks)

10/12

A Balladeer

11/12

Rats On Rafts + Die Nerven

12/12

Tjolk! Everything 80's

13/12

Muziek bij de Buren (Afterparty)

17/12

My Baby

02/01

The Ultimate LED ZEPPELIN Experience by Physical Graffiti

23/01

A tribute to Bruce Springsteen by The Bruceband

23/01

Sass Jordan

31/01

CD - DVD - Platenbeurs

06/02

De Staat

20/02

Memphis Maniacs

04/03

Anne Clark

10/03

Guus Meeuwis (UITVERKOCHT)

11/03

Guus Meeuwis (UITVERKOCHT)

19/03

Paul Carrack

01/04

Jack Parow

09/04

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu

12/04

Julian Sas

23/04

Pink Floyd Project

29/04

Tribute2BobMarley by Rootsriders

13/05

The Elvis Concert 2016

31/12

Paradijs Passe-partout

Kies op Maand / Jaar

Weet waar je koopt

Logo Weet waar je koopt

 

Vrienden, hoed u voor de wederverkopers!
Struin je het internet af op kaarten voor zeg Brainbox of Trijntje Oosterhuis, dan kom je prijzen tegen van 50 euro en meer!

Bedrijven die de indruk wekken namens ons te opereren maar ondertussen tickets voor het drievoudige verkopen, provisies van 20,- euro vangen en er geen moeite mee hebben je valse kaarten in de maag te splitsen...

Om mensen te waarschuwen voor deze oplichters en om deze poenscheppers een halt toe te roepen is de VNPF, onze branchevereniging, een actie gestart onder de naam Weet waar je koopt. Voor meer info, zie http://www.weetwaarjekoopt.nl/
Dus...zoals de heren van Doe Maar al zongen:

"Laat je niet naaien" en koop je tickets alleen via officiële kanalen!"

 

Poppodium Metropool, Hengelo (Ov) | Industrieplein 10, Hengelo (Ov), Netherlands

Benefiet voor Vluchtelingen
Fratsen, Plork en de Aannemers, Tjolk! 80's, Back To The 90's en veel meer!!!
benefiet
zaterdag 10 oktober 2015
Locatie: 
Hele pand
Zaal open: 
19:30
Aanvang: 
20:00

Zoals aangekondigd organiseren we op 10 oktober een grote benefietavond, simpelweg genaamd BENEFIET VOOR VLUCHTELINGEN.

De opbrengst gaat naar VluchtelingenWerk Oost Nederland. De kaartverkoop is gestart.

Wat gaan we doen en wie kan je zien? Je leest het hieronder!

 


Grote zaal: Tjolk Everything 80’s vs. Back To The 90’s.
Nooit eerder vertoond, deze titanenstrijd tussen deze feestmakers van Metropool. In the left corner de mannen van Tjolk die je bestoken met hits uit de jaren 80 en in the right corner Back To The 90’s met alle hits uit de jaren 90. In een razend tempo proberen de heren elkaar muzikaal de loef af te steken. Stilstaan is geen optie met zoveel hits! Niemand minder dan PLORK EN DE AANNEMERS verzorgen bovendien enkele live sets in de grote zaal!

Grote Zaal balkon: Live Cooking
Deze avond the place to be voor de fijnproever. Live Cooking door Kookstudio Proefwerck en Foodclub Merlijn en dan weten smulpapen genoeg. Dit gezelschap maakt een aantal heerlijke, culinair hoogstaande gerechtjes die je kan nuttigen onder het genot van een kwaliteitswijn. De leden van de Metropool Ambassadors Club assisteren en serveren. Likkebaardend lekker!

Kleine Zaal: Live muziek
HEEL VEEL! En in een razend tempo. Knipper een keer met je ogen en er staat weer een andere artiest zich de longen uit het lijf te zingen. Je kan gaan genieten van o.a. Jetske en Maud, Daniel Cane, Lazz, Body&Soul, The Remains, Opticks, Arthur Adam, Te Dik, Parallel Lines, Twelive, Drost en Scott, FRATSEN in verschillende verschijningen en extended, De Alliantie, Menno Smit, ANDRÉ MANUEL Stand Up, NativeXperiment en tussen al dat moois de plaatjes van DJ Minx en DJ Tineke! Propvol programma dus en veel te zien en te horen!

Muziekcafé: singer-songwriters en Nachtvlooienmarkt.
Vanaf 20:00 uur ook in het Muziekcafé live muziek van Burcak, Shanelle, Lieke en Anne, Sanne Klein Horsman, Bram & Kristie en Kyra Sonder & Meg Slot. Aansluitend opent DJ Haarbal zijn Nachtvlooienmarkt. Geen huisraad, oude meuk of servies van je oma maar toffe en soms zeer exclusieve artikelen die beschikbaar zijn gesteld door sponsoren, vrienden en partners van Metropool. Zo kan je de eigenaar worden van een Rickenbacker gitaar van Bennie Jolink, een tekening op hout gemaakt door niemand minder dan DEF P (inclusief gesigneerd stripboek en kalender), kaarten voor de CL wedstrijd Bayer Leverkussen – Barcelona, Pop encyclopedieën, platenbonnen, een middagje in een Escape Room, een verzorgd weekend in Arcen in Limburg inclusief rondleiding door de Hertog Jan brouwerij + driegangendiner, een heel mooi horloge, tegoedbonnen van InkKitchen, PopEye, De Twee Wezen en Stravinsky, een spellenpakket van de Dondersteen, een Weber barbecue, een zeefdruk van Frank Kozik, een Metropool jaarkaart, vintage bandshirts, concertfoto’s en nog veel meer dingen die je MOET hebben. Terwijl jij bedenkt wat je allemaal koopt wordt je getrakteerd op fijne liedjes en mag je zelfs een dansje wagen!

Dat doen jullie vast niet allemaal alleen.
Nee, we worden gesteund door een groot aantal personen, ondernemers en instellingen! Hieronder gaan we dus even al die mensen en bedrijven bedanken die geheel belangeloos iets ter beschikking hebben gesteld of op een andere manier dit benefiet steunen. Het is gelukkig een lange lijst. Uiteraard bedanken we ook alle artiesten die hun medewerking verlenen en onze vrijwilligers die zoals altijd er alles aan doen om de avond vlekkeloos te laten verlopen. Komen ze:

 


Flyer2000, Sa-Int Security B.V., Ticketmaster Nederland, Reality Outdoor, Centercom, PromoShopOnline.nl, Stichting Hét Kerstdiner, Q-Park Nederland, Platenspeciaalzaak PopEye, Inkkitchen, De Twee Wezen, Stravinsky, De Dondersteen, Flavors, Baard en Haar, Let's Escape, Movements Watchservice, Muziekblad OOR, de MAC, Def P, Bennie Jolink, Jeroen Wotte UEFA Match Agent, Herman Nijhof, Baard en Haar Bas Diele, Kookstudio Proefwerck, Foodclub Merlijn, Plus Oelerweg Hengelo, Universal Music, Cadré Lijsten, Robin Hairdesign en jullie allemaal mocht je komen!

 


Waar deden we het ook alweer voor?
Ook wij lezen kranten, kijken het nieuws en maken gebruik van internet, en de berichten die we daar voorbij zien komen stemmen ons niet al te vrolijk. We hebben het dan over de vluchtelingenproblematiek. Daar heeft iedereen een mening over dus wij ook. Omdat we op 10 oktober een gat in ons programma hebben gaan we die datum gebruiken om druppels op gloeiende platen gooien.

Want om alle cynici maar direct voor te zijn; wij weten ook wel dat een benefietavond in een Hengelo’s poppodium wereldproblemen, en het vluchtelingenprobleem in het bijzonder, niet oplost. Dit gezegd hebbende gaan we toch proberen om wat geld in te zamelen voor een goed doel dat zich bezighoudt met hulp aan vluchtelingen. Op dit moment voltrekt zich namelijk één van de grootste humanitaire rampen van de 21 eeuw, en dat is uitermate schrijnend.