vr. 05 okt 2018
Canshaker Pi + Pip Blom + GOODCOOPER|BADCOOPER + Get Jealous
Audio Bizzarro
  • alternative

Locatie: 

Saxion Zaal, Enschede
Willem Wilminkplein 2

Zaal open: 

19:45

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Canshaker Pi
Toen in 2015 het eerste singletje van Canshaker Pi uitkwam hebben we er daar maar gelijk 2 van gekocht want we wisten gelijk al dat 1 exemplaar binnen de kortste keren grijs zou zijn gedraaid. Zo geschiedde dus ook, en niet alleen de a-kant maar ook de b-kant zag vaker een naald dan een gemiddelde wijkverpleegkundige. MEER! Brulden we en meer kregen we in de vorm van 2 uitstekende albums vol indie gitaarrock waar bands als Pavement, Dinosaur Jr. en de vroege Pixies jarenlang patent op leken te hebben. We hebben nieuws: het patent is verlopen en Canshaker Pi gebruikt het als blauwdruk voor hun eigen geluid. We zagen de band meerdere keren live, maar staan ook vanavond weer vooraan.Pip Blom
Het begon in 2016 met vier ‘indie’ liedjes die de toen 19-jarige Pip Blom op zolder in haar eentje opnam en dankzij Spotify internationaal werden opgepikt. Er gebeurde daarna veel. De Engelse BBC begon de muziek te draaien, het Amerikaanse SXSW zette Pip op de playlist, het Engelse label Grunt Grunt A Go Go bracht een single uit en media als DIY Magazine en Noisey waren laaiend enthousiast: "The young woman is a huge talent. Not only impressive but pretty awesome."
De invloeden van Pip zijn artiesten als Blur, The Breeders en Parquet Courts, maar de band heeft een uitgesproken eigen sound. Noisey: “Pip’s sound resonates well with the slightly Britpop-reminiscent feel of the present wave of ascendant guitar bands in the UK, calling back to the rougher edges of Blur. Its lo-fi sensibility and understated vocal, though, add a new, unique twist that could take her anywhere.” Dat is keurig Engels voor wat we hier in Twente onmeunig lekkere indie noemen. Live breekt de band ook potten zoals we zagen tijdens de popronde of als support van o.a. Interpol, Franz Ferdinand en The Breeders.GOODCOOPER|BADCOOPER
Vaste host van Audio Bizzarro is GOODCOOPER|BADCOOPER, een DJ duo voor wie er geen muzikale grenzen zijn. DJs Fentom & Dwars zoeken in de krochten van internet en vage platenzaken naar de nieuwste tracks. Het doel is niet om nieuwe nummers te scoren, maar om nieuwe muziek te ontdekken. Het resultaat is een mix van garagerock, weirde tropicalia, electronica, indie, hiphop, krautrock en andere energieke, dansbare en buitenissige muziek. Ze draaien hun nummers tussen de bands door, maar ook de laatste paar uur van de avond is van hen.

Get Jealous
Muziek maken doe je met plezier maar een beetje activisme en feminisme is ook nooit ver te zoeken. Get Jealous heeft namelijk niet alleen noten op de zang. De nummers razen voorbij in de beste ouderwetse punk traditie. Voor de oudere liefhebbers: denk een beetje aan The Slits en Girls At Our Best, de jongere liefhebber kan denken aan Bleached of aan La Luz op een dosis uppers.