zo. 04 mrt 2018
Cross-linx met o.a. Hooverphonic en het Residentie Orkest, Joep Beving & Maarten Vos
Hooverphonic met Residentie Orkest, Joep Beving & Maarten Vos, Intergalactic Lovers, Cappella Amsterdam, Wooden Elephant, Poliça + Stargaze, This is the Kit + Stargaze, Daniel Brandt & the Eternal Something, Brendan Fraegre, Daniel Wohl, Alistair Sung
  • Pop / Klassiek

Locatie: 

Muziekcentrum Enschede

Zaal open: 

16:00

Aanvang: 

16:00

Update: Nieuwe namen voor Cross-linx 2018!
De Belgische band Intergalactic Lovers, Cappella Amsterdam en het Britse strijkkwintet Wooden Elephant, dat een bewerking van Björk’s Homogenic album uitvoert, zijn bevestigd voor Cross-linx 2018. Eerder waren onder andere Hooverphonic & Residentie Orkest, Polica, Joep Beving & Maarten Vos, This is the Kit en Stargaze al bevestigd.

De zangers van Cappella Amsterdam leveren een bijdrage aan het optreden van pianist Joep Beving en cellist Maarten Vos: een unieke samenwerking van musici uit de popsector en uit de klassieke wereld. Dat geldt ook voor Wooden Elephant, vijf strijkers onder leiding van altviolist Ian Anderson, die Björk’s klassieke Homogenic-album spelen.

Intergalactic Lovers geldt als een van de grote beloftes van de Belgische pop en nam haar laatste album op met producers Gil Norton (Pixies, Foo Fighters), en schittert momenteel met de fantastische single Between the Lines.


 

Cross-linx is een jaarlijks, reizend indie-classical festival, waarin avant-garde pop en nieuwe gecomponeerde muziek elkaar ontmoeten, inspireren en beïnvloeden in spannende concertformules. Het festival trekt langs Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en is vanaf 2018 ook weer te beleven bij onze buren in Het Muziekcentrum in Enschede.
Het kijkt daarbij niet alleen figuurlijk buiten de gebaande paden; het festival presenteert het muzikale avontuur ook op onverwachte plekken binnen en buiten de concertzalen. Onmisbaar element van Cross-linx is Music Mining: eigenlijk een festival binnen het festival. Onder begeleiding van de Music Miners - te herkennen aan de gekleurde helmen - wordt het publiek naar de verschillende Music Mining optredens gebracht. Deze concerten vinden plaats op ongebruikelijke plekken in de backstage area.

Programma
Hooverphonic met Residentie Orkest
Joep Beving & Maarten Vos
Poliça + Stargaze
This is the Kit + Stargaze


Daniel Brandt & the Eternal Something
Brendan Fraegre
Daniel Wohl
Alistair Sung


Hieronder een impressie van de editie van 2017 en daaronder 2 acts die je dit jaar kan bewonderen.

Cross-Linx is een samenwerking tussen Het Wilminktheater en Metropool.