do. 23 nov 2017
De Dijk

Support: 

Inge van Calkar
  • pop

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

20:00

Muziekcafé open: 

17:00

Groef.
Met de nieuwe single ‘Liefje Liefje’ zet De Dijk de toon voor ‘Groef’, een album vol klassiekers en minder bekende nummers, die helemaal anders klinken dan voorheen. Er is daarnaast ook nieuw werk op het album te horen. De Dijk het op dit album over een andere boeg. ‘We gaan nu aan het publiek vragen om onze muziek opnieuw te beluisteren’ zegt Huub van der Lubbe. ‘En er komen liedjes voorbij die we meer dan dertig jaar niet meer hebben gespeeld. Die een nieuwe kans krijgen.’ Een tipje van de sluier van andere nummers waar De Dijk op ‘Groef’ flink aan heeft gesleuteld: ‘Niemand in de stad’, ‘Ik kan het niet alleen’, het evenzo thematisch tijdloze ‘Melkboer met de blues’ en nog zo’n ‘vergeten’ nummer ‘De zon gaat op voor niks’, nu in chansonuitvoering.Met hart en ziel.
Dat is dan weer geen liedje van De Dijk maar kenmerkt wel de glansrijke carrière van de band. Optredens van de band zijn een begrip en je kan rustig stellen dat behoort tot de meest soulvolle bands van ons kikkerlandje. Wat dat betreft heeft de band een bijna unieke positie, want er zijn niet veel soulbands in Nederland en al helemaal geen soulbands die ook nog eens in onze moerstaal zingen. Een avond “Dijken” is altijd een belevenis en dat zal vanavond niet anders zijn!Support: Inge van Calkar
Ooit nam ze deel aan het programma de Beste Singer Songwriter van Nederland. Toen nog met de gitaar stevig in de vuisten maar inmiddels is Inge net zo bedreven in het bedienen van sampler, keyboard en software. Die gitaar bespeelt ze ook nog altijd trouwens al is het instrument nu versterkt in plaats van akoestisch. Natuurlijk zingt ze er bij. Invloeden zijn er te over: Radiohead, Grizzly Bear en pittige muzikale vakzusters als PJ Harvey, Florence (die van The Machine), Alanis Morisette maar ook de poppy feel van Kylie Minoque is een aanknopingspunt.


 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button