za. 01 sep 2018
EMÆL
Classical meets indie
  • Alt-pop

Locatie: 

Saxion Zaal, Enschede
Willem Wilminkplein 2

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00

Classical meets indie
EMÆL is een eclectische band uit Los Angeles, Californië, die qua sound tussen electronisch en akoestisch in zit, en veel verschillende genres durft aan te grijpen.
De makkelijkste manier om de muziek het te omschrijven is “Indie, bekeken vanuit het perspectief van een cellist”; hun mix van art-pop, rock, electronisch, en zelfs jazz is een unieke combinatie die al veel indrukken heeft achter gelaten op de Amerikaanse Westkust.

Het Amerikaanse ensemble heeft recentelijk hun debuut album gereleased, genaamd Glasswork. Het album neemt risico’s en houdt zich niet in; de tracklist bevat melodramatische Radiohead-achtige liedjes, minimalistische pop zoals Alt-J, maar ook complexe ritmische neo-soul; dit alles wordt aan elkaar geweven door EMÆL’s karakteristieke geluid van cello’s en synthesizers.

De vijfkoppige band bestaat uit Emmanuel Ventura-Cruess (zang, cello, gitaar), Alyssa Cantal (vocals), Daniel Kristoff (keyboards), Michael Womack (gitaar, zang), en Hengeloër Joris Hoogsteder (drums).In De Lift gaat internationaal?
Eigenlijk wel. Want met In De Lift zetten we normaal gesproken in op aanstormend lokaal talent en dit zijn Amerikanen. Behalve drummer Joris Hoogsteder, want die komt uit Hengelo maar woont en werkt tegenwoordig in Amerika. Daar componeert hij muziek voor games en films, en dan kan je beter in Hollywood zitten dan in Hengelo. Een internationale In De Lift met toch een lokale inbreng. Vinden wij fantastisch, en dat geldt ook voor Glasswork, de plaat die hij heeft uitgebracht met Emael. Daarom hieronder gelijk die hele verslavende plaat!