za. 13 mei 2017
Fischer-Z

Support: 

The Elementary Penguins
  • pop

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

The Worker, Marliese, So Long…
Remember Russia, Room Service. Het zijn allemaal nummers die bij een hoop mensen in het geheugen gegrift staan. Vanaf het eind van de jaren 70 worden deze nummers de markt op geslingerd door Fischer Z. De band is in Nederland erg populair, zelfs zo populair dat ze in 1981 op Pinkpop staan boven een dan net beginnend bandje uit Ierland. Dat bandje wordt in de onderstaande prachtige beelden met even mooie muziek nog even bedankt door zanger John Watts, nog altijd de grote roerganger bij Fischer Z.Goede beelden. Maken die nog platen?
John Watts is een ware liedjesschrijver en verhalenverteller en als je dan ook nog een instrument kan bespelen dan ligt het voor de hand dat je platen blijft maken. In 1981 blaast hij de eerste incarnatie van Fischer Z op, gaat solo en in 1987 is er weer Fischer Z. Er komt weer een album van de band aan, de opvolger van het in 2015 verschenen This Is My Universe. Dat album toonde aan dat Watts het songschrijven nog lang niet verleerd is, getuige ook onderstaande single die in de ether grotendeels genegeerd werd maar hier niet!FischerZ live
Is nog altijd tof. Alle hits uit de beginjaren vliegen je om de oren, aangevuld met het beste uit de rest van de indrukwekkende catalogus. Watts is nog altijd fantastisch bij stem, en zijn stem is toch wel het trademark van de formatie, naast de eigenzinnige composities die altijd een goede hook hebben.

 


Support: The Elementary Penguins
een band uit Nederland maar als je zou denken dat deze ook uit Engeland kwam dan begrijpen we dat volledig. De invloeden van 50 jaar Britse popmuziek zijn duidelijk terug te horen bij dit gezelschap. Vanavond krijg je gewoon twee lekkere bands voorgeschoteld!

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo