vr. 06 apr 2018
Fleddy Melculy

Support: 

Rectum Raiders
  • HARDCORE / METAL

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00

‘Awel, ’t is eigenlijk een uit de hand gelopen grap…’
Wat het fenomeen Fleddy Melculy betreft, kan dat tellen als understatement. Er hingen eens een spook, ene met een klakske en ne zot met een masker van groen caoutchouc aan den toog…

Van het een komt het ander: puur uit liefde voor hardcore en metal én met veel goesting om te entertainen wordt een eerste demo ingeblikt. Wanneer brulboei Jeroen Camerlynck — tevens frontman van De Fanfaar, de backingband van Urbanus — op 18 januari 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooit, heeft hij geen flauw benul van wat voor heksenketel dat gaat ontketenen. In half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium.Touren maar!
Diezelfde zomer schopt Fleddy het meteen tot op de grote rockpodia der lage landen. Pukkelpop, Graspop, Zwarte Cross, Crammerock en Rock Zottegem moeten eraan geloven. De band bouwt in een mum van tijd een straffe livereputatie op. Hun mallotige mix van brute hardcore, zwaarmetalen mokerriffs en stand-up comedy — gratis tombola, iemand? — gaat er even lekker in als een Bifiworsten na een uurtje circlepitten. Begin 2017 een headline tour door Nederland af. Ook ons eigen Beerland Festival gaat plat!Maar wie is die Fleddy Melculy nu eigenlijk?
En hoe heeft hij zich zo kunnen vastbijten in de Belgische en Nederlandse metalscene? Zijn het de uit het leven gegrepen teksten? De boosheid of de bulderlach? Het mysterie en de maskers misschien? Who knows. Who cares…? Kom het gewoon zelf ontdekken. Op 6 april feestje in uw huisje!

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button