za. 03 mrt 2018
Fu Manchu
  • Stoner

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Fuzz-wah sinds 1990.
Eén van de grondleggers van het stoner genre. En daar zit nogal eens een fuzz, een wah, of beide in. Uit de Palm Desert, Californië hoek en dus altijd in een adem genoemd met die andere stoner bands die iedereen kent, QOTSA en Kyuss. Qua geluid doen ze in elk geval niet voor elkaar onder. Je zou het misschien niet denken maar Fu Manchu doet “het” al sinds 1990, de bezetting die je vanavond ziet met zanger van het eerste uur Scott Hill en verder Brad Davis, Bob Balch, Scott Reeder is sinds 2004 Fu Manchu.Waarom moet ik hier naartoe?
Nou, ten eerste omdat dit een geweldige live band is, en omdat hun invloed op alternatieve gitaarrock, en stoner in het bijzonder, enorm is. Zonder Fu Manchu hadden bands als Truckfighters, Hermano, Red Fang, Karma To Burn en Orange Goblin nooit zo geklonken. Het geluid van Fu Manchu heeft wat meer punk invloeden als bijvoorbeeld Kyuss en QOTSA (de mannen zaten nogal in de skate-scene) en dat maakt hun geluid iets lichtvoetiger en misschien zelfs wel wat toegankelijker. Je kan vanavond grootheden aan het werk zien in Hengelo, die een genre van zijn blauwdruk heeft voorzien. Kom dus vooral kijken, kans uit duizenden!

Nieuwe plaat?
Komt er in 2018 aan. Schijf nummer 12 zoekt nieuwe grenzen op. Clone Of The Universe gaat het album heten en nu al is bekend dat rush gitarist Alex Lifeson meespeelt, op een nummer van maar liefst 18 minuten. Over het opzoeken van grenzen gesproken! We gaan vast het een en ander van Clone Of The Universe horen en zodra er nieuws is lees je dat hier!


 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button