vr. 29 jun 2018
Golden Earring (Metropool Open Air)
+ support
  • rock

Status Programma Detail

UITVERKOCHT

Locatie: 

Openluchttheater Hertme
Hertmerweg 31

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

20:00

Geen enkele introductie nodig!
Wie kent The Earring nou niet? Voor de mensen die deze vraag met "ik niet" beantwoorden hieronder een korte introductie. Voor al die anderen die vaak al jaren genieten van de muziek van de Hagenezen maar gelijk het goede nieuws: de GOLDEN EARRING komt op 29 juni terug naar Het Openluchttheater Hertme voor een nieuwe editie van Metopool Open Air! De voorverkoop start aankomende zaterdag om 10 uur en we raden je aan om er snel bij te zijn!
 

Den Haag
Daar komt de meest succesvolle Nederlandse rockband aller tijden vandaan. En over de term “meest succesvolle” valt niet te twisten wat ons betreft. We hebben lang nagedacht of we een Nederlandse band konden vinden die evenveel succes in binnen- en buitenland heeft gehad over zo’n lange periode en kwamen tot de conclusie dat in dat opzicht de Golden Earring eenzaam aan de top staat. De kiem van deze wereldfaam werd dus gelegd in Den Haag, begin jaren 60. Dan nog met een “s” erbij. Als de Golden Earrings scoort de band tot 1969 hit na hit. De S verdwijnt uit de naam en Another 45 Miles is de eerste hit van The Golden Earring. De eerste nummer 1 hit in de huidige bezetting met Cesar Zuiderwijk op drums is de klassieker hieronder.De USA
We zeiden al meest succesvolle toch? Niet alleen in Nederland breekt de groep door. Ook in Engeland en vooral Amerika weet men de muziek van de Golden Earring op waarde te schatten. De band scoort midden jaren 70 een wereldwijde hit met Radar Love. Er wordt uitgebreid getourd en de Hagenezen zijn wereldsterren. Datzelfde kunstje wordt begin jaren 80 nog een keer dunnetjes over gedaan met successen in de vorm van “When The Lady Smiles” en onderstaande ijzersterke single. Ook in de jaren erna blijft de band platen maken. Vanavond hoor je alleen maar onverslijtbare hits op 1 van de mooiste concertlocaties van Nederland: Het openluchttheater in Hertme. We hebben er nu al zin in!

Ik ben erbij! Hoe kom ik daar? 
Tja dat hangt er natuurlijk een beetje vanaf waar je vandaan komt. Voor de mensen die met de auto willen komen hieronder de googlemaps gegevens inclusief adres om in je navigatiesysteem te kloppen. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid. Het Openluchttheater rekent €3,- parkeerkosten. 

Reis je met het openbaar vervoer? Tussen het station van Borne en het Openluchttheater Hertme rijden pendelbusjes van Taxi Konink. De kosten voor een retourticket bedragen 5 euro, bij een minimale bezetting van 3 personen. Om hiervoor te reserveren kun je een mailtje sturen naar info@taxikonink.nl of bellen: 074 2661371

De laatste trein richting Zwolle vertrekt om 23:51 uur en voor de richting Enschede om 00:38 uur.

En wil je ter plekke overnachten, op loopafstand bevindt zich het prachtige Hotel Jachtlust en ook bij mini-camping De Köller kan je terecht. Voor meer informatie over overnachten in Hertme klik je op de linkjes.


Grotere kaart weergeven


Consumpties: PIN / cash
Drankjes aan de bars kun je zowel met contant geld als per PIN betalen (Metropool munten zijn niet geldig), per bar is er 1 pinautomaat aanwezig.
Versnaperingen bij Ray's Cooking' s food stand kunnen uitsluitend contant worden afgerekend.

Oordoppen
Tijdens Metropool Open Air wordt er muziek op volume geproduceerd. Ter bescherming van het gehoor zijn er goede oordoppen verkrijgbaar bij de entreekassa (€3,- per setje).

Fotograferen / film
Professionele camera’s zijn uitsluitend toegestaan op persaccreditatie (kassa[at]metropool.nl). Filmen is niet toegestaan.

FB button