za. 07 apr 2018
Heartland Festival 2018
  • Roots and beyond

Locatie: 

Hele pand

Zaal open: 

15:30

Aanvang: 

16:00


EARLY COW tickets a €20,00 (incl. 1,50 servicekosten) nu tijdelijk verkrijgbaar!

 

Ook in 2018 laten we de koe weer loeien: Heartland is terug en wel op 7 april. We zijn alweer toe aan editie nummer vijf van ons festival dat zich richt op alle muziek die raakvlakken heeft met roots. Zo kan je dus op Heartland genieten van blues, americana, bluegrass en country maar kan het ook zo maar zijn dat je een soulzanger door ons pand ziet lopen.

Inmiddels kunnen we ook rustig stellen dat er nog een andere reden is om naar Heartland te gaan en dat is de gemoedelijke sfeer. Zo zit je bewonderend naar een band te kijken en enkele minuten later sta je naast de drummer te wachten op een hamburger van de barbecue. Een festival waar zowel artiesten als bezoekers zich thuis voelen en er samen een mooie dag van maken, het muzikale equivalent van noaberschap.

Voor de vroege beslissers zijn er weer een beperkt beschikbare Early Cow Tickets, nu tijdelijk te bestellen! En de eerste artiest van de 2018 editie is ook bekend: Tim Knol! Over Tim wijden we hieronder verder uit.

We hopen je ook in 2018 weer te zien. Welcome To Hengelo, Welcome to Heartland!2010.
Klinkt als lang geleden he? In 2010 maakte Nederland kennis met de dan nog piepjonge Tim Knol. Een opvallende verschijning. Met zelfspot maar vooral met een neus voor goede liedjes. Zijn debuut staat er vol mee en de recensies zijn lovend, de podia staan te dringen. Een stormachtige periode. Na Soldier On, plaat 3 in 3 jaar tijd, volgt de luwte. Tim legt zich toe op fotografie, begint een eigen platenlabel waarop hij dingen uitbrengt die hij leuk vindt, treedt op met persoonlijke held Kevn Kinney van Drivin’N’Cryin’ en maakt een powerpop/garage album met The Miseries. Nu komt hij met een nieuwe plaat. Cut The Wire verschijnt in 2018 op Excelsior Recordings. Een eerste single is. Luister hieronder naar Sweet Melodies.Cut The Wire dus.
In vele opzichten is ’Cut the Wire’ is een fraaie liedjesplaat, precies zoals we dat van Tim Knol gewend zijn. Elk van deze dertien songs is een mooi miniatuurtje an sich, met eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Zonder druk van buitenaf kon Knol uitgebreid de tijd nemen om de plaat stapsgewijs uit te vogelen. Tim Knol weet het: hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten. Op 4 april horen we het op Heartland!