do. 31 mei 2018
Ik rouw van jou
Met o.a. Judy Fires
  • singer-songwriter

Locatie: 

Muziekcafé, Hengelo
Industrieplein 10

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

20:00

Je hoort nooit iemand zeggen ‘ik ben in de rouw’. Nooit wordt er gezegd ‘ik rouw van jou’. Judith Brands ziet rouwen niet als een probleem dat moet worden opgelost. ‘’Het hoort juist bij het leven. We moeten ermee omgaan en erover kunnen praten.’’

Door muziek en verhalen wil Judith het publiek aan het denken zetten. Want, hoe reageer jij eigenlijk op iemand die een dierbare heeft verloren? En wat kun je voor diegene betekenen? Judith laat het publiek via haar muziek zien hoe ze tegen het rouwen aan kijkt en hoe ze het probeert te verwerken. Ze probeert een manier te vinden om vooruit te komen en hoopt dat anderen er iets aan hebben. Want je kunt er niet omheen, je kunt er alleen door heen, het heet ook niet voor niets rouwarbeid.

Volgens Judith kun je een hoop leren van andere culturen over hoe zij met de dood en rouw omgaan. Ze hoopt je te inspireren en misschien wel op een andere manier naar rouw te laten kijken.

Tijdens ‘Ik rouw van jou’ wordt er niet alleen gesproken over het verdriet dat rouw met zich mee draagt, maar ook over de mooie aspecten ervan. De avond staat dus in het teken van leven. We mogen het vieren net als dat we mogen vieren dat de mensen die zijn overleden ooit bij ons waren.

Daarnaast wordt er op deze avond geld opgehaald voor Pink Ribbon.