wo. 27 jun 2018
Israel Vibration

Support: 

Roots Creation
Herbalize It (Dj set)
  • Reggae / Roots / Dub

Locatie: 

Saxion Zaal, Enschede
Willem Wilminkplein 2

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

20:00

Muziekcafé open: 

17:00

Israel Vibration: Crowdfunding 0.1
Albert "Apple" Craig, Cecil "Skelly" Spence, Lascelle "Wiss" Bulgin kennen de nodige tegenslagen. Ze ontmoeten elkaar als ze herstellende zijn van polio, de ziekte die in de jaren 50 vele slachtoffers maakt in Jamaica. Hun wegen scheiden maar uiteindelijk vinden ze elkaar weer en besluiten samen muziek te maken. Dat doen ze jarenlang op straat en in 1976 ontvangen ze geld van Hugh Booth, ook rastafari en lid van een stichting die wil investeren in het onmiskenbare talent van de drie. Het resultaat is uiteindelijk het album “The Same Song” uit 1978, een klassieker die ze onmiddellijk op de kaart zet.Ups & downs
Maar “still going strong”. Israel Vibration stopt, start weer en is inmiddels een duo, maar ondanks het feit dat deze band geen carrière volgens het boekje heeft is de output van de band zowel live als in de studio redelijk constant, maar vooral kwalitatief zeer goed te noemen. Israel Vibration houdt vast aan de sterke punten van het eigen roots geluid maar is ook niet bang om nieuwe stromingen in hun sound toe te laten. De band blijft dus relevant en dat ga je vanavond horen in Enschede!


 

Support: Roots Creation
Is Roots Creation de beste roots reggae band van Nederland? Wij vinden van wel en dat zeggen we niet vanwege de Twentse achtergrond van een deel van de bandleden. Roots creation speelt zich sinds het verschijnen van debuutalbum One (2013) nationaal en internationaal steeds nadrukkelijker in de kijker. Hun rauwe talent en een tomeloze ambitie en toewijding hoor je ook terug op hun tweede volwaardige langspeler Forward (2017). Binnenkort belooft de band nieuw werk in de vorm van een EP die wederom zal worden opgenomen in de eigen Culture Farmer Sound.

Wij kijken uit naar de EP die ongetwijfeld weer van een enorm hoog niveau zal zijn. Roots Creation zal vanavond aan iedereen die ze nog niet kent laten horen wat ze al die tijd gemist hebben en dat is nogal wat. Mensen die de band al eerder live aan het werk zagen zullen nu zonder meer ook weer in de zaal staan, want de schare fans is trouw en altijd groeiende. De best mogelijke opener van een heerlijke avond roots dus!

FB button