do. 21 jun 2018
JazzRock Café: Marutyri
  • Fusion Jazz

Locatie: 

Muziekcafé, Hengelo
Industrieplein 10

Zaal open: 

17:00

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Marutyri is een Rotterdamse instrumentale fusion band. Met hun diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken, maakt Marutyri snel naam in de jazz en fusion wereld.

Marutyri wordt in 2014 opgericht door studenten van Codarts, het Rotterdams conservatorium, en staat binnen een jaar na oprichting als op het North Sea Jazz Festival. Bovendien verschijnt de EP Tribe en wint de band de NPO Radio 6 Soul & Jazz Award voor beste talent.

De bandleden delen hun artistieke ideeën en hebben allemaal hun eigen inbreng, kent een sterke focus en een ijzeren discipline. Marutyri heeft inmiddels een volledig album uit in de vorm van Inner Movements en met deze plaat is de band klaar voor een volgende stap. Enkele lovende recensies lees je hieronder, zet tijdens het lezen ervan de muziek aan, dan weet je dat je hier vanavond bij wilt zijn!

“I just wanted to say congratulations! The band and tunes sound wonderful”. Michael League, Snarky Puppy

“Afwisselend, muzikaal meeslepend en voorzien van een eigen identiteit, klinkt Marutyri op‘Inner Movements’ als een goed geolied collectief waarvoor een mooie toekomst is weggelegd.” - Erno Elsinga, Jazzenzo
 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo