Forever
wo. 11 okt 2017
Johnny Bernhard – CD presentatie ‘Forever’
Ft. Jan Akkerman & special guests
  • country
  • rock
  • blues
  • jazz
  • funk
  • akoestisch

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Johnny Bernhard

Enschede kent vele bekende artiesten, zo ook Johnny Bernhard. Hoewel hij voornamelijk zijn sporen heeft verdiend binnen de countrywereld is Bernhard geen onbekende in muziekland. Niet alleen werd hij in 2001 en 2002 verkozen tot beste countrygitarist van Nederland, ook speelde hij samen met Ilse de Lange, Waylon, The Bellamy Brothers, Don Williams, John Jorgenson, Jan Akkerman en vele andere artiesten uit binnen- én buitenland.

 

Forever

“In 2013 veranderde mijn leven toen ik een hersenvliesontsteking kreeg. Inmiddels ben ik genezen, maar ben ik er toch anders uit gekomen dan voor die tijd. Het idee om een instrumentaal gitaaralbum te maken is ontstaan toen ik een hersenvliesontsteking kreeg en ik vanaf dat moment niet wist hoe mijn toekomst er uit zou komen te zien. Het deed mij beseffen dat ik iets na wilde laten voor mijn dierbaren én wilde laten horen wie ik nu ben en hoe ik was. Daarnaast wil ik bijdragen aan het onderzoek van de Hersenstichting en iets doen voor de mensen met een hersenziekte of een vorm van niet-aangeboren hersenletsel.

 

De afgelopen drie jaar ben ik bezig geweest met de opnames voor dit album met muzikanten die ik al jaren ken en die ook mijn vrienden mag noemen, waaronder mijn voorbeelden Jan Akkerman en John Jorgenson. Op deze cd staan, naast de nummers die voor mij belangrijk en van invloed zijn geweest, ook een aantal nummers welke ik zelf geschreven heb. Het is een, vind ik, mooie combinatie van de diverse muziekstijlen als jazz, akoestisch, rock, funk, blues en natuurlijk country!

Het resultaat mag er naar zijn en vol trots presenteer ik deze cd op 11 oktober aanstaande  in Metropool te Hengelo. Speciale gasten deze avond zijn mijn goede vriend en voorbeeld Jan Akkerman, Femke Bleeker en dochter Shannon Bernhard.”

 

De CD is bij de presentatie te koop voor € 15,- waarvan € 2,50 naar de Hersenstichting gaat. Onder de kopers wordt een gitaar verloot, met dank aan Kaj’s Guitarstore te Enschede.

 


 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo