wo. 21 jun 2017
Jungle Brothers
  • hiphop

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Native tongue.
Een collectief hiphop artiesten die eind jaren 80 begin jaren 90 van zich doen spreken en hun stempel bleken te drukken op hiohop to come… Meer positivisme, trots zijn op je roots en een vernieuwend geluid neerzetten door ook nadrukkelijk jazz mee te nemen in het groepsgeluid. De La Soul en A Tribe called Quest zijn namen die direct in gedachten hebben als we het over dit collectief hebben maar The Jungle Brothers zijn misschien wel de pioniers als het gaat om de waarden van Native Tongue. Met debuut Straight Out the Jungle maken ze een blauwdruk waar De La Soul en A Tribe Called Quest graag en dankbaar op voortborduren. De plaat blijkt, net als opvolger Done By The Forces Of Nature, een klassieker in het genre.I’ll House You!
Ook zo’n dikke dansvloervuller van The Brothers begin jaren 90 en de eerste flirt tussen hiphop en house. Dus verschijnt het nummer op de dan erg populaire verzamelaar Turn Up The Bass. Hiphop is niet meer weer te denken van de dansvloer. Hun bekendste is echter What u Waiting For!En vanavond?
Hoor je ze allemaal. Hoewel het op het gebied van nieuwe releases een beetje stiller is aan het front blijven The Jungle Brothers actief. Maar stiekem hopen we toch wel dat de nadruk op de eerste platen ligt setlist-technisch gezien. Hieronder nog even 2 video’s uit de vroegere periode waar ook de samenwerking met die andere Native Tongue grootheden nog even naar voren komt. Vanavond classic hiphop in Metropool, kaarten via de gele ticketlink. WHAT U WAITING FOR ?! 

 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo