Lee Bains
zo. 11 feb 2018
Lee Bains III & the Glory Fires
  • Garage / R&R

Locatie: 

Muziekcafé

Zaal open: 

17:00

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Birmingham, Alabama.
En bij Birmingham denk je wellicht aan Engeland, maar dit gezelschap komt uit Birmingham, Alabama. En dan denk je aan southernrock, maar dat is voor Lee Bains III & The Glory Fires dan weer niet de hoofdmoot van hun geluid. Denk eerder garage/ rock ' n roll en punk, maar ook soul, gospel, country en powerpop. Er is zeker goed geluisterd naar de vroege Tom Petty. Of Hüsker Dü gemixt met Drive By Truckers. Hou je van de oude R.E.M. dan is dit ook een aanrader. Maar Lee Bains en zijn vlammende band zijn manischer en furieuzer. En het swingt als een op hol geslagen schommel!Een punk dubbel album?
Een dubbel album is al een onderneming op zich, en in de punk al helemaal een rariteit. The Clash deed het met Sandinista(zelfs 3 dubbel) maar die band stroomde dan ook over van de ideeën en stijlen. En we willen Youth Detention, de dubbel lp van Lee Bains, niet direct vergelijken met Sandinista maar ook deze plaat is divers, pakkend van begin tot eind en baanbrekend. En nee, deze band is nog lang niet zo groot als The Clash. Of als Tom Petty of al die andere referenties die we hierboven aanhaalden. Maar ze verdienen wel een volle bak. Wees onderdeel van die volle bak! Deze band gaat je zeker niet teleur stellen!

 

Metropool & The Daily Indie!

Indie-liefhebbers komen door deze samenwerking zeker aan hun trekken. Vanaf beide kanalen kun je de samenwerking tegenkomen in de vorm van acties, interviews, artikelen over verschillende indie acts! Leden van The Daily Indie kunnen met een kortingscode voor een mooi prijsje naar het concert.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button