di. 21 nov 2017
Mark Lanegan Band

Support: 

Joe Cardamone, Lyenn
  • rock

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

18:45

Aanvang: 

19:30

Muziekcafé open: 

17:00

Nieuwe clip voor Emperor!
En wat voor eentje. Geweldig nummer natuurlijk maar met deze clip komt er een extra dimensie bij. Natuurlijk op de setlist op 21 november!


 

Een bewonderenswaardige productiviteit.
Je kan enkel een diepe buiging maken voor het enorme arbeidsethos van deze, wat ons betreft, op eenzame hoogte staande artiest. Als je in de (indie) rock hoek zit dan is de kans groot dat je werk van Lanegan in de kast hebt staan: hij is te horen op albums van zijn “eigen” band Screaming Trees, zijn bijdragen op Songs Of The Deaf van QOTSA behoren tot de beste songs van die plaat, hij kan croonen en brommen tegelijk op de albums die hij opnam met Isobell Campbell (een moderne, donkere variant van Nancy Sinatra en Lee Hazlewood) en is te horen als vocalist op albums van Soulsavers. Met vriend Greg Dulli van Afghan Wiggs vormt hij The Gutter Twins en dan hebben we het nog niet eens gehad over het materiaal dat hij onder eigen naam uitbrengt, al dan niet met de toevoeging “band”. Vanavond zie je The Mark Lanegan Band dus daar leggen we maar even de focus op. Zelfs een beetje met pijn in het hart, omdat we daardoor veel prachtig werk links moeten laten liggen. Een typisch geval van kill your darlings. Maar er blijft genoeg moois over, zoals nieuwe single Nocturne, afkomstig van het op 28 april verschijnende album “Gargoyle”.De stem en de microfoonstandaard.
Die stem is natuurlijk het handelsmerk van Lanegan en de reden waarom hij zo veelvuldig te horen is. Zelfs als hij croont, want ook dat kan hij, gaat er een dreiging van uit die angstaanjagend en berustend tegelijk is. Van The Mark Lanegan Band horen we het eerst op Bubblegum uit 2004. De gitaar is op deze plaat het weapon of choice maar op opvolgers Blues Funeral en Phantom Radio is er steeds meer ruimte voor elektronica.Gargoyle
Inmiddels is Gargoyle verschenen en het is misschien wel het meest toegankelijke werk van Lanegan.
Verwacht live niet al te veel publieksparticipatie of een dansende Mark. De zanger is zo ongeveer vergroeid met zijn microfoonstandaard en staat niet bekend als lachebekkie. Lanegan komt om te zingen. Om je te overdonderen met zijn stem ondersteund door zijn band. Overdondert ga je worden.

 

VIP tickets!
Altijd al oog in oog willen staan met Mark Lanegan? Fervent verzamelaar en op zoek naar exclusieve merch?
Voor €100,- meet je the man himself, krijg je die exclusieve merch en als klap op de vuurpijl mag je een deel van de soundcheck bij wonen wat normaal gesproken echt off limits is. VIP tickets voor bovenstaande bestel je los van je normale ticket, en worden halverwege het bestelproces aangeboden, zodra je de reguliere concertkaartjes hebt geselecteerd. En als je al kaarten hebt, dan kun je de VIP ticket upsell bestellen via deze link

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button