Matt
vr. 20 okt 2017
Matt Andersen
  • Roots / Soul

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Roots ’n soul!
Matt is een graag geziene gast op menig roots en blues festival vanwege zijn geweldige performance (zet de man met alleen een gitaar op het podium en het is geweldig, zet er een band bij en de tent wordt afgebroken). Een behoorlijk verschijning met een geweldig stemgeluid. Powerhouse performer noemen ze dat ook wel. Daarnaast heeft Matt soul! En dan echte soul zoals ook Otis, Marvin en Stevie het hebben. Matt Andersen zou dus ook niet misstaan op het North Sea Jazz Festival. Met de release van zijn meest recente album Honest Man lijkt het slechts een kwestie van tijd eer hele volksstammen gaan vallen voor deze sympathieke Canadees. Eerst even een moppie luisteren!Stond ie niet op Heartland?
Op de allereerste editie inderdaad. Alleen op het podium. Met enkel een gitaar, een stem en een bak charisma. Want ook dat heeft Matt in overvloed. Zoals gezegd gedijt de muziek van Andersen prima onder rootsliefhebbers. Op Honest Man is zijn liefde voor soul ook erg goed te horen, het is de meest soulvolle plaat die hij tot nu toe maakte. Dat hij ook goed uit de voeten kan met de klassiekers van anderen hoor je zo nog even maar eerst nog even iets van die nieuwe plaat.Geproduceerd door Commisioner Gordon.
En dat is een producer die eerder werkte met onder meer Joss Stone, Amy Winehouse en KRS One. De samenwerking met de producer pakt enorm goed uit en Matt Andersen voegt nieuwe kleuren toe aan zijn toch al brede muzikale pallet.  Zijn vorige albums zijn overladen met awards en ook Honest Man is kanshebber voor de prijzen dit jaar. Ga hem zeker bekijken als je houdt van alle muziek waar een ziel in zit. Raymond van ’t Groenewoud zong ooit over zijn liefde voor muziek, Matt Andersen is tot over zijn oren verliefd!Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo