di. 30 mei 2017
The Mission

Support: 

Gene Loves Jezebel
  • rock

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

20:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button
Spotify playlist link

Donkere romanciers.
Wat met de term gothic heeft de band weinig op en al wordt dat genre nog al eens aangehaald wanneer het over The Mission gaat. Rock met een donkere rand, bombastisch bij vlagen, dat zeker. De heren spelen voor het eerst samen in The Sisters Of Mercy maar gaan al snel hun eigen weg en met succes. The Mission heeft al jaren een bloedfanatieke aanhang over de hele wereld en kan gezien worden als één van de toonaangevende acts van de jaren 80. Had je platen van U2, The Cure, the Cult en Simple Minds in de kast staan dan stonden de schijven van The Mission daar waarschijnlijk gebroederlijk naast. De band speelt vrijwel nog in dezelfde bezetting als ten tijde van hun debuut God’s Own Medicine, met daarop de cult-klassieker Wasteland.Volle zalen.
Nog altijd. Niet lang geleden stond de band nog in Utrecht om het dertigjarig bestaan te vieren en is in al die jaren gewoon platen blijven maken die bij de fanatieke aanhang altijd met gejuich worden ontvangen. In Urecht kwamen alle klassiekers voorbij en werd het aanwezige publiek dus getrakteerd op geinspireerde uitvoeringen van onder andere Butterfly On A Wheel, Tower Of Strength, Serpent’s Kiss, Wasteland en Deliverance. Dat willen wij in Hengelo ook wel eens horen en dus kondigen we met gepaste trots bij deze de komst van The Mission aan. Op 30 mei is het zover!

 


support: Gene Loves Jezebel
Een band die bij menig new wave liefhebber een belletje zal doen rinkelen. Gene Loves Jezebel maakt enkele klassieke wave singles die het vooral op de dansvloer van alternatieve disco's goed doen. De band kent inmiddels verschillende uitvoeringen maar vanavond kijk je in Hengelo in elk geval naar de versie met oerleden Jay Aston, Pete Rizzo en James Stevenson. Geweldige toevoeging bij een toch al geweldig programma!


 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo