wo. 29 mrt 2017
New Model Army
  • rock

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

20:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button
Spotify playlist link

Punk plus.
Een beetje kort door de bocht misschien maar het moge duidelijk zijn dat New Model Army overduidelijke raakvlakken heeft met punk, en waar punk voor staat in het begin en midden van de jaren 80 als de band het debuut Vengeance de wereld in slingert. Die idealen staan links van het midden en vormen de basis van de geëngageerde teksten die Justin Sullivan schrijft. De punk roots worden vermengd met folkinvloeden, northern soul, rock en post-punk. New Model Army is een band met een volstrekt eigen geluid en dat geluid bindt wereldwijd een grote en fanatieke groep volgers die bovendien hondstrouw zijn. No Rest For The Wicked, The Ghost Of Cain, Thunder and Consolation en The Love Of Hopeless Causes zijn gekoesterde klassiekers in menige platenkast maar de band musiceert nog steeds op hoog niveau bewijst het in 2016 verschenen Winter, het recentste studioalbum van de band.Visionaire band!
Al vanaf het begin van de jaren 90 ziet de band het potentieel van het internet. Het stelt de band in staat om volledig hun eigen koers te varen zonder zich te conformeren aan heersende muzikale mores of concessies te doen aan hun muziek. Het is de grote kracht van de formatie rondom Justin Sullivan die genres moeiteloos verbindt en overstijgt. Concerten worden ondergaan als een welhaast religieuze ervaring zonder dat er een geloofsleer aan te pas komt. Toewijding aan muziek en fans zijn de toverwoorden die al jaren maken dat New Model Army meespeelt op topniveau en dat kan je vanavond zelf komen ervaren. 


Support: She's On Mars
Een curieus trio (zeggen ze zelf!) dat zich laat inspireren door The Church, The Chameleons, sigur Ros, Arcade Fire en Mew. Aan de definiëring van het groepsgeluid wordt nog gesleuteld door leden Martin Bosker, Mark Mulder en Maikel Skaliks. Minimale bombast met zelfs enige vorm van intimiteit. Sferisch zouden sommige mensen zeggen. Maar bepaal het vooral zelf en ga de mannen aan het werk zien voor je gaat genieten van New Model Army later op de avond.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo