vr. 27 okt 2017
Quiet Hollers

Support: 

Christof van der Ven
  • indie

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:00

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Muzikale veelvraten opgelet!
Want er komt een nieuwe Quiet Hollers aan. Hun vorige plaat bevatte al een onwaarschijnlijke mix van indie-alternative en roots/country. Die plaat, simpelweg Quiet Hollers getiteld, bevatte mooie liedjes en kreeg terecht lovende kritieken in thuisland Amerika maar ook hier in Nederland werd de band opgepikt. Een korte tour volgt en Quiet Hollers is ook hier in Metropool te zien. Iedereen die er was was naderhand unaniem: geweldige band!
Nu komt het gezelschap met Amen Breaks, de opvolger van Quiet Hollers, en keert de band terug naar Metropool! Voorproefje in de vorm van een klein traditioneel liedje hieronder, maar die plaat heeft veel meer!Vernoemd naar die veelgebruikte sample?
Dat weten we niet zeker maar die sample is dus wel te vinden op die nieuwe plaat en dat brengt ons bij de muzikale veelvraterij waarmee we dit stuk openden. Want op Amen Breaks worden muzikale grenzen wederom geslecht. Naast drums, bas, gitaar, zang en viool hoor je oude drumcomputers, strijkers en blazers en natuurlijk komt het meest gesamplede stukje muziek aller tijden, The Amen Break, als sample voorbij. Wij kunnen niet wachten op die plaat en op de komst van deze aardige heren!
 

 


Support: Christof van der Ven
Een wonderlijk verhaal, dat van Christof van der Ven. Als vroege twintiger verliet hij het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. In de straten van Galway en met bandjes in de pubs aldaar is hij begonnen met spelen en ontwikkelde hij zich als muzikant. Later verhuisde hij naar Londen om zijn solo-carriere serieus van de grond te tillen. Hij ging toeren als support act met bands als Bear's Den, The Staves en The Boxer Rebellion. In het begin van 2016 werd hij gevraagd om toe te treden tot Bear's Den, waarmee hij hij op tot de verbeelding sprekende festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en een tour door de VS deed. Tussen de bedrijven door is hij bevlogen met zijn solo-werk in de weer, waarvan de in mei 2016 verschenen EP ‘Montreal’, met daarop vier onderscheidende indiefolk-tracks, het meest recente wapenfeit is. Nieuw materiaal staat op de rol voor najaar 2017.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo