vr. 10 nov 2017
Roxeanne Hazes

Support: 

LAKSHMI
  • pop

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Nieuwe single!
Want inmiddels is de plaat uit en is tevens bekend geworden dat Roxeanne Hazes elke maand bij de maandafsluiting van DWDD speelt. goed nieuws dus voor de zangeres die met "In Mijn Bloed"menig criticaster de mond snoert.


 

Een Nederlandstalige Murder ballad.
Wij zeggen eerlijk dat we hier de vorige albums van Roxeanne Hazes niet op repeat hadden staan. Niet omdat wij beweren dat die platen slecht zijn maar we hadden ze niet op onze radar. Maar toen Ballade Van De Moord onze trommelvliezen bereikte spitsten de oren zich. Het nummer dat ze opnam met Thijs Boontjes, die met zijn eigen showorkest, is een onvervalste murder ballad. Met strijkers, drama en een echte Hazes snik. Een single die je niet zal horen bij een aflevering van Muziekfeest op het plein maar die we vanavond met gejuich zullen ontvangen en vervolgens uit volle borst mee gaan zingen!Geen smartlappen?
Nou zeker niet in de traditionele zin van het woord. De teksten zijn weliswaar uit het leven gegrepen, maar dat is dan ook de enige gelijkenis die we kunnen ontdekken. Single “Ik Was Toch Je Meisje” is gewoon een heel goed popliedje en had zo op een album van London Grammar kunnen staan, maar ja, die zingen niet in het Nederlands. Dat doet Roxeanne wel en nog mooi ook. Wij zijn fan, wachten met gezonde spanning op het eerste solo album en zijn blij dat ze komt. Als iedereen zijn vooroordelen over zingende dochters van beroemde vaders even opzij zet dan kon je deze avond zo maar eens getuige zijn van een verrassend concert. En zeg nou zelf: Nancy Sinatra maakte toch ook veel betere popliedjes dan vader Frank? Dus kom langs en laat je aangenaam verrassen in onze kleine zaal!LAKSHMI


Ze is een frêle, meisjesachtige verschijning. Maar vergis je niet: singer/songwriter LAKSHMI - voluit Lakshmi Swami Persaud - is een pittige jonge vrouw die weet wat ze wil. Vernoemd naar de godin van de liefde, bezingt ze op haar debuutalbum over liefde in al haar vormen. Het zijn persoonlijke verhalen verpakt in Dark Electronic Pop: een mix van poëtische teksten, donkere strijkers en heftige synths. Denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack.

Vanaf de tijd dat ze zichzelf serieus neemt, gaat het hard. In 2014 staat LAKSHMI in de finale van de Grote Prijs van Nederland en in 2015 maakt ze deel uit van de Popronde. Het grote publiek maakt kennis met de zangeres door haar deelname aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In maart 2016 verschijnt haar debuut-EP ‘Come Sin With Me’, gevolgd door haar tweede EP ‘Sinister’. Ze wordt datzelfde jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en is diverse malen te gast bij De Wereld Draait Door, 3FM en NPO Radio 2. LAKSHMI speelt zich live in de kijker met haar optredens op grote festivals als Paaspop, Festival Mundial, het Songbird Festival en diverse bevrijdingsfestivals.

 


 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo