za. 25 feb 2017
Seratones

Support: 

NO WOW
  • Rock 'n Roll

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button
Spotify playlist link

Garage meets soul? Punk meets blues? Gospel meets southernrock?
Zeg het maar. Get Gone is in elk geval een verpletterend debuut van dit viertal uit Shreveport, Louisiana. Er wordt vrolijk op los gerifft (denk T-Rex, Stooges) en getimmerd op de plaat. Al dat muzikale spierballenvertoon krijgt een extra powershot van zangeres A.J. Haynes die niet alleen een prachtige afro heeft maar ook een strot die het midden houdt tussen Grace Slick in haar hoogtijdagen bij Jefferson Airplane, Betty Davis en Aretha Franklin. Als The Black Keys en Alabama Shakes een liefdesbaby zouden produceren dan zou het klinken als de Seratones.Verrassend!
Het swingt, het broeit en heeft attitude. Het bandgeluid is letterlijk een smeltkroes van stijlen en dat heeft volgens de leden zelf te maken met de ligging en het muzikale klimaat van Shreveport. In de kroegen van de stad klinkt zowel Memphis Soul, New Orleans Jazz, Mississippi Delta Blues en vlak over de staatsgrens hoor je Texas Swing. De persoonlijke liefde van de bandleden voor punk en garagerock maakt dat Seratones een lijn trekt van Ornette Coleman naar Jello Biafra. Voor iedereen die bij bovenstaande namen en begrippen echt geen idee hebben maken we het simpel: The Seratones is een band waar je van gaat houden zodra je ze ziet spelen. Wij regelen op 25 februari de eerste date, en we weten zeker dat je met vlinders in je buik en een plaat onder je arm weer naar huis gaat! 


Support: No Wow
Als Thom Yorke en Quentin Tarantino een bandje beginnen en dan PJ Harvey als zangeres weten te strikken dan zit je ongeveer bij het geluid dat No Wow je om de oren gaat smijten. Lo-fi trash blues/garage uit Enschede. Inspiratie komt dan weer uit de beelden die de films van Jim Jarmusch en David Lynch oproepen en muzikaal heeft het de rauwheid van vroege Black Keys en The Kills.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo