ma. 27 nov 2017
Simon Phillips with Protocol IV
Ft. Greg Howe, Ernest Tibbs & Otmaro Ruiz
  • Fusion

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

De drummer van Toto!
Sinds 1992 welteverstaan als hij de plek inneemt van de helaas veel te jong overleden Jeff Porcaro. Simon Phillips heeft er dan echter al een carrière opzitten als veelgevraagd sessiedrummmer en speelt met een waslijst aan grote namen waaronder Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Jack Bruce, Peter Gabriel, Joe Satriani, Tears for Fears, Judas Priest, Roxy Music, Michael Schenker, Nik Kershaw, Phd., Al DiMeola, 801, Pete Townshend, Russ Ballard, Robert Palmer, Stanley Clarke, The Pretenders, Jon Anderson, Whitesnake en Dave Gilmour.

Protocol IV
De band van Simon die je vanavond in actie gaat zien. De vierde versie van Protocol. Het zijn stuk voor stuk grootheden dus we stellen ze even kort afzonderlijk voor:

Greg Howe (Gitaar): Koning van de timing en beroemd vanwege het vele en bijzondere gebruik van de “tapping” techniek. De “hammer on's” vliegen je op de meest vreemde momenten om de oren. Hij speelt met alle groten uit de jazz en fusion maar ook popartiesten schatten hem op waarde en zo staat hij zij aan zij met o.a. Michael Jackson, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Rihanna en Enrique Iglesias.

Otmaro Ruiz (Keyboards): Veelzijdig en virtuoos. Soms heb je niet veel woorden nodig om duidelijk te maken dat je met één van de besten te maken hebt. Naast muzikant ook bevlogen docent en maker van soundtracks.

Ernest Tibbs (Basgitaar): Nadat hij in 1989 als beste afstudeerd aan het Bass Institute of Technology speelt Ernest met onder andere Natalie Cole, Dionne Warwick, Gladys Knight (musical Madam Lilly), James Ingram. Naast spelen ook gewaardeerd muziekdocent en uiteraard gewaardeerd lid van Protocol.

Deze 4 rasmuzikanten blazen je vanavond van de sokken in de kleine zaal, hou je van technisch hoogstaand muzikaal vuurwerk dan ben je erbij! Er zijn nog geen beelden van Protocol IV, maar hieronder zie je beelden van eerdere incarnaties van Protocol om je een idee te geven van wat je deze avond ongeveer kan verwachten.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button