vr. 23 feb 2018
Sisters Of Suffocation + Bark
  • death metal

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00

Brutal Queens!
Deze poepruige dames doen met hun band niet onder voor de mannelijke concurrentie. De bandleden Els, Simone, Amber en Puck delen een voorliefde voor extreme metal, roze en nog meer metal! Het is strak, hard en je ouders vinden het vast verschrikkelijk. Je kent vast meisjes die rondlopen met metalshirts en daarmee een fashion statement willen maken. Dit kwartet heeft ook van die shirts maar kennen de betreffende bands ook allemaal en doen qua geluid niet voor ze onder. Death Metal spelen ze. Met snufjes grind, thrash en black. En dan zoals het hoort volgens de kenners.Zo, dat hakt erin.
Deze zusters schoppen gewoon keihard kont. Bij female-fronted metal denk je onbewust toch al snel aan de wat sferische varianten. Dus wel een heavy gitaar maar dan met een “normale” stem. Els Prins ramt je echter met een onvervalste grunt om de oren. En haar mede-bandleden larderen die grunt met bak knetterstrakke drums, bas en riffs. Mocht je enig vooroordeel hebben over vrouwen in metal dan kan je die maar beter thuis laten. The Sisters Of Suffocation smoren ze namelijk, die vooroordelen. Dit is metal van hoog niveau en het feit dat deze band er een stuk beter uitziet als menig andere band in het genre doet daar niks aan af. Brute avond!

 


Bark
Antwerpse straathonden met een extreem geluid. Vieze riffs en een frontman met een strot die door merg en been gaat. Dit alles rauw, ongepolijst gruizig en donker gebracht.

Roadburn 2015 ging plat, Antwerp Metal Fest was volgens de aanwezige pers legendarisch en de mannen denderden ook over Graspop en Into The Void. Madball en Life Of Agony neemt de band mee op tour kortom: Bark komt nog eens ergens!

Debuutalbum Voice Of Dog wordt in 2016 bestempelt als meest hondsdolle release van het jaar, opvolger Like Humans Do doet hier niet voor onder. Deze blaffende hond bijt zich vanavond in je vast, let maar op.
 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button