vr. 07 apr 2017
Sjors Veenhuis en de Averechts - Ep Prerelease

Support: 

Vikings in Tibet
  • alt.pop

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Nieuwe clip! Halve Zool!


 

Heb je ook spijt van je decolleté?
Wij moesten even in ons geheugen graven maar we waren er al snel uit. De zin hierboven hadden we nog niet eerder horen voorbij komen in een Nederlandstalig liedje. Maar we hadden tot dat moment ook dit merkwaardige en prikkelende popliedje nog niet gehoord. En jij misschien ook niet. We zijn dan weer wel dol op ietwat merkwaardige popliedjes en daar heeft deze Sjors Veenhuis samen met zijn band De Averechts een patent op. Ben jij daar nou ook dol op zet dat dat nummer nog een keer op en ram maar vast op de ticketknop want vanavond hoor je er meer. Wil je liever nog wat meer achtergrondinformatie lees en luister dan verder en kom tot de conclusie dat je eigenlijk net zo goed gelijk had kunnen doen wat we hierboven suggereren. Het wordt een mooie avond!Sjors Veenhuis en de Averechts
Zo gevat als de bandnaam Sjors Veenhuis en de Averechts (is dat meervoud? Ah nee, toch niet) is, zo slim is hun muziek. Nederlandstalige rock, zeker, maar dan met een randje. Of nee: verschillende, elkaar overlappende randjes. En sierlijke wendingen, juist als je ze niet meer verwacht. Maar toch verbijsterend pakkend en toegankelijk.

Sjors Veenhuis, degelijk geschoold gitarist, zet zijn subtiel wringende snarenpartijen in een decor waar verrassende samples en vettig-nostalgische synthesizers ook zo hun plek hebben. Om van de subtiel verwarrende autotune in ‘Halve zool’ maar te zwijgen. In zijn teksten wringt het net zo goed: hoogst persoonlijke observaties vol cryptische weerhaakjes.

In 2015 zette de groep een paar liedjes online, waarna de Duitse producer Sergej Root de boel oppakte. In een gezamenlijk creatief proces vond zo de debuut-EP zijn vorm: vijf sterke nummers vol onverwachte klankkleuren, die heel treffend laten horen waartoe Sjors Veenhuis en de Averechts op de lange termijn nog in staat zijn. Deze EP krijgt op Record Store Day een release op glimmend zwart vinyl.

Na een uitgekiende campagne op de social media hapte V2 Records toe. Zo wordt eerst het land, en dan de wereld klaargestoomd voor de verrichtingen van Sjors Veenhuis en de Averechts.

,,Jij bent niet alleen, ik ben er ook nog”, zingt Sjors in ‘Vals alarm’. Zo wordt de groep op visueel gebied bijgestaan door Sjors’ broer Sjimmie Veenhuis (en ja, zo heten ze echt), beeldend kunstenaar wiens ruimtelijke inzichten een mooie, beeldende pendant vormen voor de dramatische lagen in de muziek van Sjors Veenhuis en de Averechts.

 

Album

Iedereen die voor de plaat heeft gedoneerd bij de crowdfunding actie kan de plaat deze avond op komen halen.

Heb je niet gedoneerd? Dan kun je bij de merchandise stand van de band een speciale Record Store Day cadeaubon van Popeye Hengelo kopen als pre-order!

 

ArtEZ studenten betalen  €4,- (CJP prijs) voor een ticket, op vertoon van studentenpas.

 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo