Spinvis
vr. 01 dec 2017
Spinvis
  • alt. pop

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Spinvis eindelijk in Metropool!
Ja eindelijk want die gelegenheid is er nog niet eerder geweest en eigenlijk is dat best een beetje raar te noemen. En raar, zo bestempelen sommige mensen ook de muziek van Spinvis. En het verloop van zijn carrière is ook best eigenaardig te noemen. Het grote publiek maakte in elk geval pas kennis met de kunsten en het talent van Erik de Jong toen hij in 2002 op 41-jarige leeftijd debuteerde met Spinvis. Voor we vooruit gaan kijken, kijken we nog even terug want dat debuut bevat misschien wel één van het beste surrealistische popliedje van vaderlandse bodem in de vorm Smalfilm.Trein, Vuur, Dageraad.
De nieuwe Spinvis. Een plaat waar reikhalzend naar uitgekeken wordt want het werk van Spinvis is altijd goed voor discussie. Je houdt ervan of je vindt het niks, een middenweg lijkt er niet te zijn. Wij zitten overigens in het "houden van" kamp, dat moge duidelijk zijn. Over het album: Erik de Jong: “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.” We zeiden al iets over reikhalzend. Het verhaal komt tot ons in dertien stukken. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis zijn. 28 april komt ie!Mooie clip!
Niet alleen de muziek is altijd goed doordacht, ook het artwork van albums en de videoclips is altijd mooi en bijzonder te noemen. Tot ziens Justine Keller kon worden uitgebreid met een stripboek en Trein Vuur Dageraad is straks in een luxe uitvoering verkrijgbaar met een aantal artprints die i.c.m. de hoes een soort viewmaster vormen. Ook de promo-aankondiging van de clubtour is prachtig, deze is te zien opp onze Facebookpagina. Hieronder nog een fijn ouder nummer. Op 1 december verwelkomen we Spinvis in elk geval met open armen naast het station, met hopelijk ook veel nieuwe nummers. Zoals deze, ook van het prachtige Trein Vuur Dageraad. daaronder nog een liedje dat iedereen kent. 

 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button