do. 25 jan 2018
The Velvet Underground - 50 Jaar The Velvet Underground & Nico (Tribute)
Met leden van Bettie Serveert, Bewilder & Hallo Venray  
  • rock

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

De plaat met de banaan is 50.
Misschien wel één van, zo niet dé, meest iconische albumhoes van de afgelopen 50 jaar. Zelfs als je nog nooit ook maar 1 nummer van THE VELVET UNDERGROUND & NICO hebt gehoord is de kans nog groot dat je het hoesontwerp van Andy Warhol wel kent. En niet alleen de hoes is iconisch, ook het album zelf is baanbrekend te noemen. In eerste instantie geen hit, maar popmuziek is sinds het verschijnen van dit album niet meer hetzelfde geweest. De eerste plaat die eigenlijk openlijk de zelfkant van het bestaan als centraal thema heeft. Welbeschouwd is dit album het eind van peace & love en de geboorte van pop zoals we het nu kennen. Mijlpaal van de moderne kunst!The Velvet Underground & Nico 50 Jaar Tour.
Reden voor een feest dus. Want ook in Nederland zijn er legio artiesten op wie het album van invloed is geweest en de liefde voor het album en de band wordt vanavond gegoten in een muzikale ode. De plaat wordt integraal gespeeld. We zeggen het niet vaak maar eigenlijk is deze avond gewoon verplichte kost!Wie komen er spelen?
Een mooi gezelschap! Carol van Dyk (Bettie Serveert), Maurits Westerik (Bewilder), Henk Koorn (Hallo Venray), Jerry Hormone (Jerry Hormone Ego Trip) en The Tambles bijten zich vast in de klassieker die rock ’n roll en avant garde afwisselt! Van deze gelegenheidsformatie zijn nog geen beelden maar het is geen straf om nog enkele beelden van The Velvet Underground & Nico zelf te zien.

 

 

 

Beste bezoeker,

Het concert van The Velvet Underground & Nico - 50 jaar tour op donderdag 12 oktober in Metropool, wordt verplaatst naar donderdag 25 januari 2018, wegens agendaplanning.

Gekochte kaarten blijven gewoon geldig!

Toch verhinderd? Dan kun je gekochte kaarten retourneren tot 14 oktober 2017.

Voor meer informatie kan je even bellen met 074-2438000 of een mail sturen aan kassa@metropool.nl

Onze excuses voor het ongemak.

 

 

 

 

 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button