vr. 15 sep 2017
Whisky & Music 2017
Met o.a. Scrum, Small Time Crooks, The Old Ditch Riverhoppers & DJ minx
  • Whisky proeverij & live muziek

Locatie: 

Hele pand

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

19:30

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Ook de tweede editie van Whisky & Music (2016) was weer een feest! Heerlijke dranken, toffe muziek en een sfeer die gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk was. Dat zie je allemaal terug in de aftermovie hieronder. En met gepaste trots en plezier laten we je weten dat je op 15 september 2017, in samenwerking met Whisky Weekend Twente, weer een avond bij ons terecht kan voor verwennerij van je oren en je smaakpapillen tijdens Whisky & Music 2017!

 


WHISKY..
Daar kunnen we kort over zijn: daar is keuze genoeg in deze avond. Van de grote merken tot de kleinste distilleerderijen, de standhouders van vandaag hebben het in het assortiment en jij kan er van proeven en de heren en dames die je proefglas volschenken kunnen er ook nog in geuren en kleuren over vertellen. En wil je je kennis over je favoriete drank nog verder bijspijkeren? Dan neem je deel aan één van beide Masterclasses van 40 minuten, die we ook dit jaar voor een kleine meerprijs aanbieden. De Masterclasses worden dit jaar verzorgd door Wim de Ridder, brand ambassador van Glenlivet en Keeper of the Quaich.
Veel whisky’s die je kunt proeven zijn inbegrepen in de entreeprijs. Voor een aantal exclusieve whisky’s betaal je een schappelijke bijdrage. Dat geldt ook voor de overige drankjes die je tijdens de concerten of gedurende de afterparty in het Muziekcafé aan de bar besteld.


& MUSIC
Scrum
Er is maar 1 band in Nederland die zijn eigen single malt (Fior Cairdeas) voert en dat is Scrum, de band die ook de voorgaande edities van Whisky & Music tot groot plezier van vele bezoekers van een passende soundtrack heeft voorzien en dat doen ze dit jaar dus weer. De band omschrijft het eigen geluid als Single Malt Folk; een kruising tussen traditionele folk zoals die gebracht werd door bijvoorbeeld The Dubliners, maar dan geblend met het geluid van modernere vertolkers van het eeuwenoude genre als The Pogues en Mumford & Sons. Perfecte muziek om het glas bij te heffen in elk geval en heb je de band nog niet gezien laat je dan onder het genot van een fijn slokje verrassen door dit gezelschap!Small Time Crooks
Een high energy blend van vintage en modern. De stijl van deze muzikale kruimeldieven bevat elementen van hot jazz, rhythm & blues, tin pan alley en western swing aangevuld met vocale harmonieën zoals je ze in de Jaren 30 bij zogenaamde barbershop kwartetten hoorde. Small Time Crooks laten je vanavond mee klappen en stampen op hun muziek en na afloop zal je zwierend en drunken van geluk de zaal verlaten.The Old Ditch Riverhoppers
The Old Ditch Riverhoppers spelen een mix van bluegrass en oldtime country met een vleugje blues. Gewapend met gitaar, banjo, mandoline, fiddle en contrabas, en geinspireerd door grootheden als The Stanley Brothers, Reno and Smiley, Doc Watson en Townes van Zandt, brengen zij voor en na de proeverij een energieke show in het Muziekcafé, vol oude en nieuwe bluegrass en oldtime klassiekers.In de grote zaal zorgt DJ Minx voor een fijne achtergronddeun en allemaal gedraaid van prachtig vinyl.


BBQ
Een hapje eten kan vanaf 17:00u op ons terras en in ons Muziekcafé, waar Ray's Cooking de BBQ aansteekt (niet bij de entreeprijs inbegrepen!).
 

Voorverkoop
Naast online tickets via de ticketbutton hierboven, is er ook ticketverkoop via de Whisky Weekend Twente organisatie: Drankenservice André Knol Almelo, Slijterij Hennie Berendsen Enschede, Slijterij De Barrique Borne en Henri Goossen - The Whisky Teacher. En daarnaast zijn er kaarten verkrijgbaar in Hengelo bij Slijterij Ter Braak, Platenzaak PopEye en aan de dagkassa van Metropool. En natuurlijk bij alle vestigingen van Primera in het land.

 

Meer informatie
Meer info, bijvoorbeeld over het tijdschema met de speeltijden van de artiesten, volgen binnenkort. Hou deze pagina en/of de Metropool nieuwsbrief hiervoor in de gaten!