Godfathers van de Nederlandse garage scene!
Daar kan je natuurlijk over twisten maar dat doen we niet. Dit zijn wat ons betreft de oervaders van de Nederlandse garagerock. Sinds 1984 maakt dit gezelschap met vaste waarden Peter te Bos en John Cameron de podia onveilig. Waar CBC aantreedt vloeien bier en zweet rijkelijk. Shocking Shades of Claw Boys Claw vormt het oorverdovende startschot van een mooie carrière die nog lang niet voorbij is. De band werd in 1985 ook al op waarde geschat door niemand minder dan Jools Holland die ze hieronder aankondigt.Hits?
Zelfs die worden gescoord. Want je kan misschien denken dat het allemaal gerag is wat deze band laat horen maar dan ga je voorbij aan het feit dat we hier van doen hebben met een stel goede songschrijvers. Iedereen kent ballade Rosie en het minimaal even mooie Call Me An Angel is één van de meest broeierige nummers die ooit in een Nederlandse studio zijn opgenomen. We hebben het nummer al een tijd niet meer voorbij horen komen bij een concert daarom draaien we het hier nog even.Nieuwe plaat?
Komt er vast, maar niet voor Beerland vermoeden we. Maakt ook geen reet uit. Claw Boys Claw beschikt over een arsenaal aan geweldige nummers die erin gaan als zoete koek. Frontman Peter te Bos kan je gerust de poldervariant van Iggy Pop noemen en de huidige bezetting rockt als nooit tevoren. Een band die het pad heeft geplaveid voor alle garagerockers in Nederland en daar mogen we ze dankbaar voor zijn. Heb je ze nog nooit live aan het werk gezien dan is dit je kans!Ook iets met covers toch?
Eigenlijk waren we al klaar met het de hemel inprijzen van dit gezelschap maar vooruit: Claw Boys Claw draait de hand niet om voor een covertje op zijn tijd. Die liggen niet altijd voor de hand trouwens. Tro Glo Dyte van funklegende Jimmy Castor heeft nog nooit zo hard gerockt en Locomotive Breath van Jethro Tull gaat drie versnellingen hoger. Op Hitkillers uit 1988 worden vaderlandse klassiekers onder handen genomen. In de live set van de band sluipt vaak nog wel een cover, dus als je zit te kijken en je denkt “dit is van een ander” dan kan dat kloppen.