Vlammende start!
In 2009 dendert Drive Like Maria je playlist binnen met debuut Elmwood. De band stond onder andere op Lowlands, SXSW, NXNE in Canada en in het voorprogramma van o.a. AC/DC en ZZ Top. De vlam sloeg opnieuw in de pan met de release van hun gelijknamige plaat Drive like Maria (2012) waarvan singles als Where the brokenhearted go en Boomerang de rockscene van de Benelux deden opschrikken. Na succesvolle clubtours in Benelux en China (2012-2013) en de bijbehorende live EP Howl (2013) trok Drive like Maria zich terug in hun studio in Italië om zich te richten op een nieuw album.En nu 2016!
Drive Like Maria komt de komende tijd met veel nieuw werk. Inmiddels is er een nieuwe EP verschenen (Creator), Ep 2 zit in de planning en begin volgend jaar volgt een nieuw album. Voor het eerst gaan ze met zijn drieën het schrijfproces in wat uitmondt in nog meer eigenzinnigheid in het geluid.Mooi dat ze erbij zijn op Beerland!
Drive like Maria vestigde haar naam op festivals als Pukkelpop, Lowlands, Appelpop en Zwarte Cross en is daarmee uitgegroeid tot een van Benelux’ meest geroemde live acts. Ook wij waren hier al eens getuige van een knallende show. Drive Like Maria staat voor een rockperformance die het podium af dendert en het publiek ademloosachterlaat, verlangend naar meer van dit intense, stevige en soms melancholieke repertoire. Zeker gaan zien!