42 jaar on the road. 22 platen. 5 verschillende bandsamenstellingen. 15 bandleden. 11 tourbusjes. Ontelbaar veel verhalen. Eén man.
En die man dat is Fred Eaglesmith en die verhalen vertelt hij graag. In zijn liedjes, en tussen de liedjes door. Inspiratie en ervaring genoeg: opgegroeid in armoede, 8 broers en zussen, religie, landbouw, weggelopen van huis, door Amerika als verstekeling op vrachttreinen, eigen zaak gehad, eigen zaak verloren, platendeal, geen platendeal, een Juno award……En daar kan je dus prima over schrijven.

Fred, die Nederlandse voorvaderen heeft, schrijft dus en groeit uit tot een ware cultheld. The Gratefull Dead heeft deadheads, Fred heeft Fredheads. Een echte veteraan in de muziekindustrie die paradoxaal genoeg enorm ver afstaat van de mores van diezelfde industrie. Fred is waarlijk independent en in die hoedanigheid een voorbeeld voor menig bandje. Deze rootsmuzikant is meer punk dan menig punkbandje. Fred zet zijn eigen standaard en is alleen daarom al een muzikant om te koesteren. Oh, en de muziek die hij maakt is ook nog eens geweldig. We heten hem, en partner Tif Gin, dus van harte welkom op Heartland!