Americana uit de Nederlands kleigrond.
En dat verwacht je niet als je zonder voorkennis naar This Is Not New York luistert want wat een plaat is dat zeg! Mercy John levert een huzarenstukje af en dat vinden niet alleen wij maar ook al die mensen en media hieronder die er echt verstand van hebben. Zet de clip aan en verwonder je over zoveel lof daaronder en pak die show mee op Heartland, zeker als je ook van internationale toppers uit het genre als Jason Isbell, Tom Petty en Ryan Adams houdt!

NPO Radio 1: "Een prachtig en aangrijpend muziekstuk van Nederlandse bodem."
De Gitarist: “Een opvallend authentiek aandoend Americana-album… Erg verfrissend!” (KP)
Platomania - 8.0: “Het weidse landschap van Brabant en de natuur waar hij als kind in opgroeide bleken een goede voedingsbodem voor deze nieuwe, prima plaat.” (Bert Dijkman)
Music Meter: “This Ain’t New York is een prachtig Americana album met liedjes die een eerlijk inkijkje geven in de diepere zielenroerselen van de maker.”
Maxazine - 8,5: ‘This Ain’t New York’ is mooi geschreven en gemusiceerd en een grote aanrader voor een ieder die houdt van Americana
Muzine.nl: "Komende van het platteland is de country-achtige muziek misschien niet zo verbazend. Aan de andere kant, ga er maar aan staan om een onvervalste Americana plaat te maken, waarmee je in een adem genoemd mag worden met grote namen als Tom Petty en Ryan Adams." (Theo Stepper)
Stijntsje: “Een uiterst verzorgde americana-plaat die, voor mij in ieder geval, als een donderslag bij heldere hemel komt. Voornamelijk vanwege de pure kwaliteit van het album op zich, maar ook omdat ik niet had verwacht dat er in Nederland acts van dit kaliber rondliepen.” (Stijn de Jong)
Altcountryforum: "Een geslaagde samensmelting van relaxte folkrock liedjes en vlot countrypop repertoire, dat ongetwijfeld in een groot Amerikaans songbook zou kunnen thuishoren." (Johan Schoenmakers)