Deze jongens weten hoe je je nestelt in een tour bus. Sinds 2008 heeft de band uit Hengelo (Overijssel) menig tourschema aan diggelen gespeeld. The Rolling Stones zouden er jaloers op kunnen zijn. Striking Justice telt vijf leden die samen uitkomen op iets dat zich kan laten omschrijven als geladen hardcore met een rock ‘n roll groove.
 

De afgelopen jaren heeft deze band met het DIY hart op de juiste plaats een flinke groei doorgemaakt. Na vele Europese en Amerikaanse achtertuinen, woonkamers, kraakpanden, krakkemikkige zaaltjes, poppodia en festivals plat gespeeld te hebben is de ervaring niet in de koude bezwete bandshirts gaan zitten. Strakker en geïnspireerder dan ooit blazen de tracks van nieuwe aanwinst ‘De Verharding’ van het podium en uit de stereo.
 

Op deze laatste release is Striking Justice met een zekere visie de studio ingegaan. Een duidelijk concept en actuele themathiek liggen ten grondslag aan ‘De Verharding’. De huidige tijdgeest is vertaald naar emotioneel geladen teksten met meer dynamiek in de songs. Daarmee komen naast invloeden van No Turning Back en Gallows ook inspiratie uit Modern Life Is Life War en Touché Amoré naar voren.
 

In 2008 kwam de split met To the Test, drie jaar later de eerste full length ‘Building’, nu is het nu tijd om ‘De verharding’ EP los te laten. Deze komt uit op CD en 7” vinyl.