zo. 04 mrt 2018
Daniel Docherty
Matinee show

Support: 

Judy Blank
  • singer-songwriter

Locatie: 

Muziekcafé

Zaal open: 

15:30

Aanvang: 

16:00

Veel fantastische singer-songwriters ‘komen van de straat’.
De bijzonder getalenteerde Daniel Docherty (25) uit Glasgow is er zo eentje. We hebben het hier niet over streetwise zijn, maar over growing up in public, waarbij je vaardigheden opdoet met het spelen op straat, in parken en in winkelcentra. Docherty heeft 'alles wel gezien' en heeft zijn strepen verdiend. Inmiddels speelt hij net zo gemakkelijk voor een klein publiek als voor een volgepakt Carré.Als het nu nog steeds de jaren zestig zou zijn, zou je hem zijn tegen gekomen in de koffiehuizen op MacDougal Street in New York, waar Dylan en zijn collega's hun ambacht hebben geleerd. Docherty ziet de straat als een grote proeftuin waar de blauwdrukken voor zijn liedjes ontstaan en waar de liedjes kunnen rijpen. Hold Me is een schoolvoorbeeld van die methode.Afgezien van zijn liedjes en zijn geweldige zangkwaliteiten, verdient Docherty ook alle lof als instrumentalist. Docherty is een “mean fingerpicker”. Genoeg redenen om hem te komen bekijken dus!

 


Support: Judy Blank
Judy Blank is terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld. ‘When The Storm Hits’, Blanks in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR. De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken.
Inmiddels is ze met haar muziek, die bij iedereen met een beetje gevoel keihard binnenkomt, een iets andere weg ingeslagen. Gewapend met gitaar zet ze een andere sound neer dan voorheen. Veel van de liedjes zijn geïnspireerd door haar recente reizen naar Amerika. Ze ontmoette, beleefde, nam de tijd om te groeien; en dat is te horen. De teksten zijn volwassener, doorleefder en eerlijker dan ooit. Met haar nieuwe liedjes deelt ze haar hersenspinsels op een houten veranda in Lake Arthur, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt.

”This young girl sang some songs that made my heart drum. If she was anywhere around me, I’d go see her ev’ry night.” – Seasick Steve

 

FB button