zo. 04 mrt 2018
Cross-linx met o.a. Hooverphonic en het Residentie Orkest, Joep Beving & Maarten Vos
Hooverphonic met Residentie Orkest, Joep Beving & Maarten Vos, Poliça + Stargaze, This is the Kit + Stargaze, Daniel Brandt & the Eternal Something, Brendan Fraegre, Daniel Wohl, Alistair Sung
  • Pop / Klassiek

Locatie: 

Muziekcentrum Enschede

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

19:00

Cross-linx is een jaarlijks, reizend indie-classical festival, waarin avant-garde pop en nieuwe gecomponeerde muziek elkaar ontmoeten, inspireren en beïnvloeden in spannende concertformules. Het festival trekt langs Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en is vanaf 2018 ook weer te beleven bij onze buren in Het Muziekcentrum in Enschede.
Het kijkt daarbij niet alleen figuurlijk buiten de gebaande paden; het festival presenteert het muzikale avontuur ook op onverwachte plekken binnen en buiten de concertzalen. Onmisbaar element van Cross-linx is Music Mining: eigenlijk een festival binnen het festival. Onder begeleiding van de Music Miners - te herkennen aan de gekleurde helmen - wordt het publiek naar de verschillende Music Mining optredens gebracht. Deze concerten vinden plaats op ongebruikelijke plekken in de backstage area.

Programma
Hooverphonic met Residentie Orkest
Joep Beving & Maarten Vos
Poliça + Stargaze
This is the Kit + Stargaze
Daniel Brandt & the Eternal Something
Brendan Fraegre
Daniel Wohl
Alistair Sung


Hieronder een impressie van de editie van 2017 en daaronder 2 acts die je dit jaar kan bewonderen.

Cross-Linx is een samenwerking tussen Het Wilminktheater, Atak en Metropool.