The Old Ditch Riverhoppers is een old time bluegrass band uit Utrecht. Sinds 2014 speelt het viertal op podia door heel Nederland en België, ook was de band te zien op festivals als Muddy Roots Europe en Mañana Mañana. In het voorjaar van 2016 brachten de Riverhoppers een 7” met eigen materiaal uit en ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuwe release.

De 7” ‘Kentucky Trainwreck’ werd opgenomen met Bart van Strien, die als banjospeler bij de Blue Grass Boogiemen ruim 25 jaar bluegrass-ervaring meebracht naar de studio. Naast de instrumentale titeltrack is er op de A-kant nog een eigen nummer te vinden: John The Man Of Glass, waarvoor ook een clip werd opgenomen. Op de B-kant zijn covers te horen van Jimmy Martin (Hitparade Of Love) en The Stanley Brothers (Daybreak In Dixie).

De tracklist van deze 7” laat precies zien wat The Old Ditch Riverhoppers live ook brengt: een energieke afwisseling van onverwoestbare klassiekers uit de bluegrass-geschiedenis en eigen werk dat naast een authentiek geluid ook een frisse eigen visie laat horen. Van up-tempo tracks vol vlijmscherpe banjo-rolls en virtuoos mandoline-spel tot meeslepende murder ballads en traditionele gospels.