wo. 27 jun 2018
Iced Earth

Support: 

Martyr
  • metal

Locatie: 

Jupiler Stage, Hengelo
Industrieplein 10

Zaal open: 

19:00

Aanvang: 

20:00

Muziekcafé open: 

17:00

Incorruptible.
De titel van de plaat die Iced Earth vorig jaar uitbracht en waarmee de band, die al bijna 30 jaar meedoet in de Champions League van de metal, aangeeft dat ze onbuigzaam zijn. Het geloof in eigen kunnen van Jon Schaffer en co. is groot en dat is terecht. Incorruptible is een solide metalplaat die brengt wat je als fan van de band verwacht: solide drumwerk, heavy riffing en vette solo’s. Iced Earth klinkt soms bombastisch maar zonder onnodige opsmuk en dat is knap. Incorruptible kan zich dan ook met gemak meten met de meesterwerken van de band. Luister naar een nummer als Black Flag van de plaat hieronder, dan weet je wat je vanavond kan verwachten.



Metal volgens het boekje?
Iced Earth maakt het. Dit is geen band die het genre opnieuw gaat uitvinden en dat hoeft ook niet, daar zijn andere bands voor. Iced Earth is wel een band die het genre, met een flinke dosis power en thrash invloeden, levend houdt en in staat is om, naast oude fans te blijven boeien, ook nieuwe fans aan zich weet te binden. Deze technisch ijzersterke formatie laat vanavond horen hoe moddervet metal live kan klinken. Naast nieuw werk uiteraard ook een uitgebreide greep uit de vele klassiekers. Deze gigant is gewoon verplichte kost als je iets met metal hebt.

 


Support: Martyr
Na een paar uitstekende platen houdt de Nederlandse metalband Martyr het in 1987 voor gezien. Na 5 jaar is het mooi geweest. Niemand had in 1987 kunnen vermoeden dat de band 14 jaar later in nagenoeg originele bezetting een comeback zou maken die langer zou duren als de eerste periode die de band bijeen was en bovendien nog succesvoller zou zijn. Bij Martyr is dit dus het geval en we zijn blij dat ze er vanavond bij zijn. Brute band namelijk en internationale culthelden!


 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button