Tickets

Kaartje kopen? Geen probleem!

Er zijn vijf wegen die naar Metropool leiden:

  1. De makkelijkste manier is via Metropool.nl of via Ticketmaster.nl. Klik hier voor onze agenda
  2. Aan de kassa van Metropool  (di t/m vr 12:30 – 17:30u), en tijdens activiteiten
  3. Bij Platenzaak PopEye, Hengelo (Drienerstraat 9)
  4. Bij één van de vele Primera Winkels in het land.


Als je tickets in de voorverkoop koopt dan betaal je servicekosten. 


1. Online tickets via Ticketmaster Nederland

Voor de snelste en makkelijkste manier om aan kaarten te komen heb je slechts drie dingen nodig: een pc, een printer en een internetaansluiting. Via de website of App van Metropool klik je op de ticketlink in een evenement. Zo kom je op het Ticketmaster online ticketplatform, waar je veilig en snel je tickets kunt bestellen. Na je bestelling ontvang je een e-mail met daarin een zogenoemd e-Ticket, voorzien van unieke barcode. Printen, meenemen naar Metropool, laten scannen et voilá, je bent binnen!

Koop je een e-ticket dan worden er servicekosten in rekening gebracht.


EARLY ENTRY TICKETS

Naast een normale ticket zijn er voor een aantal concerten in Metropool ook EARLY ENTRY tickets beschikbaar. Voor 5 euro extra servicekosten kun je als één van de eersten alvast je favoriete plek in de zaal opzoeken; bijvoorbeeld vooraan bij het podium.

Wat krijg je bij een EARLY ENTRY:

  • Een half uur voor openingstijd heb je toegang tot de foyer of de zaal, via een aparte Early Entry ingang;
  • Natuurlijk is onze bar dan al voor je geopend en hoef je niet in de rij te staan voor de garderobe en consumptiemunten;
  • Kom je een hapje eten in ons Muziekcafé, dan ontvang je op vertoon van je Early Entry ticket een gratis kopje koffie of thee.


​Kortom, met een Early Entry ticket heb je alle ingrediënten voor een topavond! 

Let op: kom op tijd (5 – 30 minuten voordat de zaal open gaat) om gebruik te maken van je voordelen. Een Early Entry ticket geeft geen toegang tot specifieke staanplaatsen, of een afgezette plek in de zaal. De Early Entry ingang sluit bij aanvang van het programma.2. Nu je er toch bent: Tickets kopen bij Metropool

Het kassakantoor van Metropool is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 12.30 tot 17.30 uur.
Ook kun je tijdens activiteiten bij onze kassa terecht voor tickets van andere activiteiten.
 

3. Tickets kopen bij Platenspeciaalzaak PopEye

Voor de digibeet onder u, loop eens binnen bij de winkel van Johan Dollenkamp, onze partner in crime.
Bijna uitgestorven is dit één van de laatste der Mohikanen. Kenners achter de toonbank, liefde voor het vak en altijd goed voor een gouden tip.

Adres:
Drienerstraat 9, Hengelo
T: 074-2426212
E: johan-popeye@gmail.comCJP

In het bezit van een CJP pas en gebruik maken van de korting op kaarten? Dan moet je even langskomen bij ons aan de kassa. Alleen daar kan je de korting op vertoon van je kaart verzilveren. Online is hier dus geen mogelijkheid voor. CJP prijs = €2,50 korting op de voorverkoopprijs inclusief servicekosten.

 

 

Staan, zitten en rolstoeltoegankelijkheid

Bij ons kijk je staand naar een concert, tenzij we dit expliciet anders hebben aangegeven bij een evenement. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we je niet van een tof optreden laten genieten als je bijvoorbeeld slecht ter been bent of last hebt van een lichamelijk ongemak waardoor je niet de hele avond kan staan. We regelen graag een zitplaats voor je in dit geval.
Wel horen we dat even graag van te voren, omdat een zitplaats meer ruimte inneemt en je ook wat wil zien. Geef ons dus even op tijd je wensen aan, dan proberen wij daaraan te voldoen. Hoe later je je verzoek voor een zitplaats indient hoe lastiger het wordt. Het aanvragen van een zitplaats is niet automatisch een reservering voor een concert, je moet je concertkaartje dus al in je bezit hebben!
Zit je in een rolstoel? Ons pand en de zalen zijn prima toegankelijk met een rolstoel en we hebben een invalidentoilet. Wel horen we als je in een rolstoel komt ook graag even in het voren dat je komt om zo een een plek met goed zicht op het podium te waarborgen. Daarnaast hebben we i.v.m. veiligheidsvoorschriften slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Ook hier geldt: hoe eerder aangevraagd, hoe beter je plek.

Je aanvraag kan je richten aan kassa(at)metropool.nl. Telefonisch reserveren kan ook, op werkdagen tussen 12:30 en 17:30 uur.
 

Ticketvoorwaarden

Op onze tickets zijn de Algemene Voorwaarden van Ticketmaster van toepassing.

Gekochte kaarten kunnen niet worden geretourneerd. Wel is het mogelijk om online een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze mogelijkheid wordt geboden in het online bestelformulier van Ticketmaster.

Ook in geval van verhindering is het niet mogelijk de kaarten te retourneren. Metropool behoudt zich het recht voor om concerten te verplaatsen of te annuleren. Bij verplaatsing van het concert verplicht Metropool zich om zo snel mogelijk via haar website de nieuwe datum aan te kondigen met daarbij de vermelding tot wanneer kaarten geretourneerd kunnen worden. In geval van annulering zal Metropool het toegangsgeld exclusief servicekosten vergoeden.