za. 20 jan 2018
Wishbone Ash
  • classic rock

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Dubbele leadgitaren sinds 1969.
Want in dat jaar ziet de oer-bezetting van Wishbone Ash het levenslicht. En Wishbone Ash is niet de eerste en niet de enige band met 2 leadgitaristen, maar wel de band die hier haar geluid op afstemt. Vele bands spelen later leentjebuur bij Wishbone Ash. Thin Lizzy borduurt opzichtig verder op het geluid van Wishbone Ash en een band als Judas Priest perfectioneert de stijl. Iron Maiden en Opeth hadden zonder deze band nooit zo geklonken. Baanbrekend dus!Topnummer van Argus!
De eerste de beste zeggen ze wel eens en hoewel de eerste twee platen van Wishbone Ash ook van een hoog niveau zijn maken ze met hun derde album Argus hun magnum opus. De plaat belandt in miljoenen huiskamers en staat bij vele fans te boek als absolute klassieker. We gaan vast het nodige horen van de plaat, wij hopen in elk geval op bovenstaande nummer en die hieronder.Wishbone Ash 2018.
De band kent in haar carrière vele bezettingswisselingen. Van het originele viertal is alleen Andy Powell nog over. Hij versterkt zich echter met een aantal geweldige muzikanten: Mark Abrahams op gitaar, Bob Skeat op basgitaar en Joe Crabtree op drums. Zij laten je deze avond horen dat de muziek van deze legendarische rockband de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan!

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button