Menu
Uitverkocht
08
zo mrt

Boekenballade 2020

Met Özcan Akyol, Roos Rebergen, André Manuel, Bert Hana, Hettie Franken, Internationale Vrouwendag Hengelo

08
zo mrt
Boekenballade 2020
Met Özcan Akyol, Roos Rebergen, André Manuel, Bert Hana, Hettie Franken, Internationale Vrouwendag Hengelo
Uitverkocht

De 85ste Boekenweek is van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2020. Net als vorig jaar organiseren we ook dit jaar in samenwerking met Hengelo Leest, Boekhandel Broekhuis. Bibliotheek Hengelo en Bibliotheek Enschede de Boekenballade! Een avond waar muziek en literatuur elkaar een ferme en liefdevolle handdruk geven. Mede mogelijk gemaakt door Lokaal Fonds Hengelo.

Rebellen en dwarsdenkers
De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Alle Rebellen en dwarsdenkers die deze avond acte de prësence geven hieronder op een rij!

Host: Özcan Akyol
De schrijver van het Boekenweekessay is dit jaar tevens de gastheer van de Boekenballade. EUS is onder meer schrijver, vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes en presenteert diverse televisieprogramma’s. Een man met een mening en een scherpe pen bovendien kortom de ideale presentator over een avond met Dwarsdenkers als thema.

Roos Reebergen
Frontvrouw van Roosbeef maar ook zonder de hulp van haar bandgenoten indrukwekkend. Na een verblijf in de V.S. is ze inmiddels teruggekeerd naar Nederland en dat is goed nieuws voor iedereen die van mooie liedjes houdt. Die schrijft ze namelijk zoals ook weer te horen op onlangs verschenen Roosbeef album “Lucky”. Ze gaat vanavond zeker een paar nummers van het album zingen. De Boekenballade betekent ook een hereniging met muzikant André Manuel met wie ze onder de naam Tjing Tjing ook een album opnam. Wees niet verbaasd als ze samen ook nog iets spelen dus!André Manuel
Anarcho tukker Andre Manuel kan natuurlijk niet ontbreken op een avond die in het teken staat van Rebellen en Dwarsdenkers. Nooit te beroerd om 20 knuppels in welk hoenderhok dan ook te gooien en altijd paraat heilige huisjes falikant plat te branden. Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Deze nar staat langs de maatschappelijke lijn om ons een paar beschimmelde spiegels voor te houden en zijn vingers nog eens diep in de zere plekken te proppen. Heftig? Ja. Grappig? Tot op het bot. Muzikaal? Altijd.Digitale Dwarsschrijvers
Wikipedia schrijft Hengelose heldinnen de digitale geschiedenis in. Internationale Vrouwendag Hengelo geeft het GendergapProject van Wikipedia een podium.

Bert Hana - voicemailmonologen
Bert Hana (37) is een Nederlands veelzijdig acteur met goed gevoel voor timing en fysiek spel. Als acteur speelde Bert Hana onder andere in de tv serie Ramses van Michiel van Erp, de theatervoorstelling Scrooge in de regie van Ira Judkovskaja en de korte film Suiker van Jeroen Annokkee, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte.

Hettie Franken – Stadsdichter Hengelo
Hettie woont en werkt in Hengelo (OV) als zelfstandig kunstenaar. Ze schildert, maakt ruimtelijk werk, schrijft proza en poëzie. Onderwerpen vindt ze in haar eigen omgeving en gedurende haar reizen. Reizen en in contact komen met andere culturen zijn belangrijk voor haar beeldende werk en het schrijverschap, ze vindt het verrijkend om op verschillende locaties te werken. Hettie Franken maakt vrij werk en werk in opdracht. Sinds medio 2018 is Hettie stadsdichter van Hengelo.

08
zo mrt
Boekenballade 2020
Met Özcan Akyol, Roos Rebergen, André Manuel, Bert Hana, Hettie Franken, Internationale Vrouwendag Hengelo

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!