Menu
Heartland Festival 2020 met o.a. Danny Vera
02
za mei

Heartland Festival 2020 met o.a. Danny Vera

Een hele dag gevuld met alle muziek die raakvlakken heeft met roots

2
za mei
Heartland Festival 2020 met o.a. Danny Vera
Een hele dag gevuld met alle muziek die raakvlakken heeft met roots

Op 2 mei 2020 organiseert Metropool voor de zevende keer het Heartland Festival. Heartland richt zich op alle muziek die raakvlakken heeft met roots. Zo geniet je dus van blues, americana, bluegrass en country, maar ook andere muziekstijlen die zich laten inspireren door deze genres vinden een plek in het programma van Heartland.

De eerste namen voor deze editie zijn bekend. Op 2 mei kan je in elk geval komen genieten van Danny Vera (met een 75 minuten durende show) en T-99!

Danny Vera


Inmiddels behoeft Danny Vera geen enkele introductie meer. Deze Americanazanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisband van Voetbal Inside maar vooral ook door de uitstekende albums die hij maakt. Met Rollercoaster heeft hij een grote hit te pakken en we kunnen rustig stellen dat hij met dit nummer roots en americana introduceert bij een breed Nederlands publiek. Een ambassadeur voor het genre dus. Samen met zijn band, blazers en natuurlijk zijn vertrouwde Gretsch Tennessan '67 sluit hij dit jaar de zevende editie van Heartland af. Reken op americana in de stijl van grote voorbeelden als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley die live de pan uit rockt!T-99


In 1999 geeft T-99 de rootsrock voor het de eerst een lekkere schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. Zo maakt het trio vijf hoogwaardige (en steevast goed ontvangen!) albums en delen ze en passant podia met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat.

Als deze muzikale vagebonden het podium bestijgen komen plafonds naar beneden, beginnen de koeien te dansen en vallen fans elkaar huilend van geluk in de armen. Graag geziene gasten dus op Heartland en we heten ze graag nogmaals van harte welkom!

Jason Ringenberg

Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt en eindelijk komt hij ook weer eens naar Europa. Sterker nog, naar Heartland!

Written In Music: "Jason Ringenberger is helemaal terug!"

Volkskrant: Frisse en soms uitermate grappige countrypunk van oude bekende Jason Ringenberg ★★★★☆Kevn Kinney

Kevn Kinney is geen onbekende van Heartland want hij speelde enkele jaren terug als eens met zijn band Drivin’ N’ Cryin’ op Heartland. Kevn is uiterst productief en creatief en brengt dus ook al jaren van tijd tot tijd soloalbums uit die hij soms zelf produceert maar ook wel eens door bevriende muzikanten als Peter Buck van R.E.M. of Warren Haynes.Wij hebben Kevn Kinney nog niet kunnen betrappen op een slecht album of een slecht liedje en daar ga je er dus veel van horen. Kevn Kinney is een countryrock veteraan die eigenlijk als geen ander past bij Heartland en we zij dan ook blij én trots dat we hem weer mogen ontvangen!


Hannah Mae

Met songs als All Life Goes On en Little Gracie speelt de inmiddels 21-jarige Hannah Mae zich in de kijker bij Daniël Lohues. Haar talent is evident en dus kan ze ondertussen ook Ilse DeLange, JB Meijers, Stephanie Struijk, Bertolf en Matthijs van Duijvenbode tot haar schare bewonderaars rekenen. En wij van Heartland dus.De Emmense speelt sinds haar tiende gitaar en schrijft dus hele mooie liedjes. Ze zingt ze ook nog eens prachtig. Een dame dus die je met enkel haar stem, een gitaar en onmiskenbaar talent van de sokken gaat blazen.


02
za mei
Heartland Festival 2020 met o.a. Danny Vera
Een hele dag gevuld met alle muziek die raakvlakken heeft met roots

€32,00 (vvk)

Avondkassa € 34,50

(Alle prijzen zijn inclusief servicekosten.)

Bekijk ticketinformatie
Tafel reserveren

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Metropool & Spotify made love...

De Metropool agenda heeft iets nieuws! Koppel je Spotify en bekijk een persoonlijke agenda met alleen de concerten en dansfeestjes die matchen met jouw muzieksmaak.

Probeer het zelf!