Menu
Magnetic Spacemen
vr 24 nov 2023
Magnetic Spacemen
Metropool presents @ Innocent
Magnetic Spacemen schopt het tot in OOR's Elftal! Daar selecteert de redactie de beste nieuwe releases en Polished Minds is scorend spits! Het derde album van deze garagepunkers is volgens de rescencent niks minder dan briljant. Sodeju wat is dit mooi. Hoe mooi en briljant live klinkt kan je horen op 24 november in Innocent! Halen die kaarten. NU!Een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en rock ‘n roll verpakt in catchy songs, en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Magnetic Spacemen is een charismatische live-act en brengt hét feest om je na een lange werkweek weer eens flink te laten gaan. De band is op het podium een constante waakvlam waar bij het minste of geringste aanzet tot een ontbranding van jewelste. De interactie met elkaar en het publiek zorgt voor ontembare chaos en komt tot een ultieme explosie in een volle beukende, zwetende pit. In de benen!.. En heel gauw!

Het album Papoya Poya (2021) ontving lovende kritieken van o.a. OOR, Musicmaker, 3voor12, en volgens Never Mind The Hype werd er een greep gedaan naar Nederlandse garageplaat van het jaar. Na talloze shows op o.a. Left of the Dial, Hit The City, Sniester, Dauwpop, Zwarte Cross en supports voor Fidlar en Together Pangea, werden de landsgrenzen talloze malen getrotseerd. Meerdere shows in Frankrijk (o.a. op Cosmic Trip Festival & Supersonic Parijs), Engeland (twee tours met VANT), Schotland, Bulgarije en Duitsland volgden.

Na twee EP’s en twee albums werden de krachten begin dit jaar wederom gebundeld in een oud kraakpand in Den Haag, never change a winning team. In de vochtige, duistere krochten van het bestaan werd met een flinke dosis relativeringsvermogen, overlevingsdrang en schunnige humor gesmeed aan het nieuwe werk. ‘Polished Minds’ is een veelzijdige en frisse plaat geworden met dertien ongepolijste en uiteenlopende tracks. De garagerock zal nooit uit Magnetic Spacemen te rammen zijn, maar wordt dikwijls aangedikt met invloeden uit de 60’s, 70’s en new wave.

Voor wie Magnetic Spacemen nog niet kent, file under acts als: Oh Sees, Parquet Courts, DEVO en The Stooges.

vr 24 nov 2023
Magnetic Spacemen
Metropool presents @ Innocent

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!