Menu
27
do feb

Steve Gadd & the Big Apple Band, Hermine Deurloo en special guest Alain Clark

27
do feb
Steve Gadd & the Big Apple Band, Hermine Deurloo en special guest Alain Clark

Voorproefje van Riverbeast. MOOI!!Deze avond kan je genieten van een groot aantal topmuzikanten die elkaar naar grote hoogtes laten stijgen. Steve Gadd! Hermine Deurloo! Alain Clark! Tony Scherr! Ze spelen allemaal samen en dat is een genot. Ze komen samen n.a.v. de release van het album Riverbeast dat ze samen hebben opgenomen en verschijnt op 6 december. De plaat schreeuwt om een live uitvoering en die krijgen we op 27 februari. We lichten alle hoofdrolspelers van de avond hieronder nog even uit.

Steve Gadd
behoort tot de meest iconische drummers van de jaren ’70 tot nu. Het intro van Paul Simon’s megahit 50 Ways to Leave Your Lover: Steve Gadd. De drumsolo in het legendarische Aja van Steely Dan: Steve Gadd. Je hoort ‘m op platen en hits van Paul McCartney, James Taylor en Rickie Lee Jones. Plus op die van zijn eigen Steve Gadd Band (waarmee hij eerder dit jaar een Grammy won). En nu dan op het nieuwe album ‘Riverbeast’ van Hermine Deurloo.Hermine Deurloo
was in 2018 winnaar van de prestigieuze Bernie Bray Award voor beste mondharmonica speler - Toots Thielemans en Stevie Wonder gingen haar voor. Hermine speelde o.a. op Cairo Jazz en Manchester Jazz. Half Nederland kent haar van de tune van de Unox reclame; de andere helft van o.a. concerten met Metropole Orkest en gastoptredens bij bv. Douwe Bob en Alain Clark en stond op alle toonaangevende jazz festivals over de hele wereld.BIG APPLE BAND
Tony Scherr toert met Bill Frisell en werkte met o.a. John Scofield en Norah Jones. Hij deed ook een vocal/guitar track op de 1e Family Dinner van Snarky Puppy.
Luca Benedetti is een voor ons goed bewaard geheim uit de NYC scene: hij is een combinatie van afrobeat, NYC punkjazz, bluesrock en folk-americana.
Jon Cowherd is ook niet de eerste de beste. Jon was musical co-director van de Joni Mitchell 75 Tribute in LA waarbij hij werkte met Herbie Hanconck, Chaka Khan en Wayne Shorter. Toerde met Rosanna Cash en…. Iggy Pop. 
Alain Clark is special guest deze toer. Hij vertolkt de single If We Can’t Trust Eachother (uit op 22/11 incl. videoclip) en een aantal van zijn bekendste hits (Steve Gadd speelde ook op Alain’s album Live it Out).

27
do feb
Steve Gadd & the Big Apple Band, Hermine Deurloo en special guest Alain Clark

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!