Menu
Maaike Ouboter - 06/11/2021

Maaike Ouboter - 06/11/2021

Maaike Ouboter beleeft in 2013 in Nederland en Vlaanderen een stormachtige doorbraak met haar deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Haar optreden in het televisieprogramma met het nummer Dat Ik Je Mis wordt op YouTube ruim 25 miljoen keer bekeken en de single wordt met platina bekroond. In 2015 komt haar debuutalbum En Hoe het Dan Ook Weer Dag Wordt uit en wordt opgevolgd door diverse tournees langs poppodia en theaterzalen. Het album behaalt de gouden status. Na haar tweede album Vanaf Nu Is Het Van Jou neemt Maaike even gas terug, om inspiratie op te doen voor nieuwe liedjes. Hieronder nog even hoe het allemaal begon.Dit voorjaar is ze terug met de release van de single Doe Mij Maar Het Verdriet. Zelf zegt ze hier over: “Het is een ode aan het leven en de liefde. En als dat dan eindigt in verdriet, dan toch liever het verdriet dan dat je die liefde nooit hebt gekend”.
Uiteindelijk is dat een thema in haar hele oeuvre: Hoopvolle muziek over het leven in al zijn lagen. En met dit oeuvre én nieuwe muziek keert ze komend najaar samen met haar band terug op de poppodia.

Support: Philippine
Philipine schreef al liedjes vanaf een jonge leeftijd. “Mijn moeder schreef eigenlijk altijd al liedjes, zo maakte ze bijvoorbeeld haar eigen slaapliedjes met zang en gitaar voor mij en mijn zusjes toen we klein waren. Hierdoor vond ik het al heel jong vrij normaal om zelf liedjes te schrijven.” Philippine haar muzikale interesses werden al vroeg beïnvloedt door wat ze van huis uit meekreeg; zachte country-singer songwriter muziek van haar moeder en jaren 80 pop van haar vader. In 2018 begon Philippine met haar studie aan het conservatorium in Rotterdam en in 2020 begon Philippine de samenwerking met producer Mischa Dirksen en gitarist Max van Rijs. Hier ontstond het idee van de debuut EP van Philippine, “Somewhere Else”.“Ik wilde heel graag mijn verhalen vertellen met een sound die zowel mijn liefde voor country muziek als voor jaren 80 pop in zich had, maar dan op een moderne manier. Het verschilt per nummer welke invloeden meer te boven komen, maken uiteindelijk is de rode draad binnen de EP toch wel de eerlijke teksten en mijn stem.” Geïnspireerd door artiesten als Lennon Stella, Sasha Sloan, Orla Gartland en Julia Michaels ontstond de sound van de EP en kregen de nummers van Philippine een nieuwe vorm. 

 

Foto's

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!