Menu
Live

Live

Muziek is communicatie, nix meer en nix minder. En dus heb jij als maker te maken met ons als luisteraar. Dat lijntje loopt via allerhande geluidsdragers, van good ol’ vinyl tot Spotify en alles wat daartussen zit. Maar je kunt ook kiezen voor een unieke eenmalige connectie. Dat nu noemen wij in goed Nederlands een live – optreden. Voor veel acts nog steeds de manier om jouw publiek te vinden. En wij gaan je daarbij helpen! 

In de Lift shows 
Deze shows bieden in de eerste plaats een podium aan acts in de Muziekcafés of kleine zalen van Metropool. Samen met jullie maken we een promoplan op maat zodat de act, naast podiumervaring op doen, tevens leert hoe je een eigen show kunt promoten en zoveel mogelijk kaarten kan gaan verkopen/publiek trekken. Indien nodig geven we de acts ook tips over de algemene marketing. Onderwerpen zijn dan: Hoe ben je actief op het sociale media?’ ‘Heb je voldoende materiaal online?’ en ‘Hoe benader je programmeurs van andere podia/horeca-aangelegenheden? 

Daarnaast laten we de acts nadenken over een lichtplan en werken we samen aan een technische rider. Zo zijn artiesten meer voorbereid op optredens bij mogelijke andere speelplekken en kunnen zij professioneler en meer voorbereid zijn. 

Offensief 
Sinds de herlancering is het Offensief uitgegroeid tot een 3-maandelijkse staalkaart van regionaal talent op één avond. De lat ligt wat hoger dan voorheen met als gevolg dat steeds meer boekers, programmeurs en andere bobo’s de weg weten te vinden naar deze showcases. Ben jij al zover? Ga de uitdaging aan en mail ons. 

Release shows 
Op beide locaties van Metropool in Hengelo en Enschede vinden er vele releaseshows plaats van regionale acts. Iedere act voorzien wij van een op maat gemaakt promoplan. Daarnaast denken we mee over de avond zelf en het traject ervoor en het traject erna. De shows vinden meestal plaats in één van de kleine zalen van Metropool, met een capaciteit tot 300 personen in Enschede en 200 personen in Hengelo. 

Voorprogramma’s  
Regelmatig staan er acts vanuit Metropool The Works in het voorprogramma van onze grotere, reguliere shows. Denk jij dat jouw act perfect past bij een optreden van één van jouw helden in Metropool? Stuur ons een mail.

Meer informatie? Mail
Luuk@metropool.nl 

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!