Menu
AEGEE Festival
za 18 jun 2022
AEGEE Festival
met o.a. Party Animals, Buren van de Brandweer, Tricklebolt en JazzaLike

In samenwerking met AEGEE-Enschede presenteert Metropool het AEGEE Festival. AEGEE-Enschede is de open studentenvereniging in Enschede, om te laten zien dat we ook de leukste zijn verwelkomen wij iedereen in Metropool op 18 juni 2022! 

AEGEE-Enschede is de open studentenvereniging van Enschede. We streven naar een samenwerking en integratie van jongeren uit Enschede en Europa door middel van onze 140 zusterverenigingen. Wij willen jongeren in contact brengen met verschillende soorten muziek. Daarom nodigen wij artiesten met verschillende stijlen en bekendheid uit om op te treden op het evenement. 

Party Animals
Authentiek Nederlands party-erfgoed. Dat zijn de Party Animals. Opgekomen uit de gabbercultuur in de jaren negentig en inmiddels ruim 20 jaar vrolijk hakkend langs zo’n beetje alle evenementen, hallen, festivals, feesttenten en zalen van het land. Klassiekers als Have You Ever Been Mellow, Hava Naquila en Aquarius overstijgen inmiddels generaties en ook genres: was de stevige beat destijds gewaagd, tegenwoordig gaan hele volksstammen los op de aanstekelijke optredens. Het maakt de Party Animals een van de meest geliefde 90's acts van Nederland.

Buren van de Brandweer
Uitgefikte speakers, smeulende dansvloeren en doorgebrande sneakerzolen is het enige wat nog zal worden aangetroffen na een optreden van Buren van de Brandweer.
In 60 minuten pompen zij een vuurzee van klappers door de mengtafel. Gegarandeerde chaos en energie in een opbouwende set met eigen hits en bekende knallers! 

JazzaLike
JazzaLike is een band bestaande uit 8 jonge honden uit het oosten van het land met maar een doel: de zaal helemaal plat spelen! De band speelt ruim 50 shows per jaar en stond onder andere op de Zwarte Cross, Nacht van Hengelo, tourde door Italië, was band van de Utrechtse Introductietijd 2019 en speelde uitverkochte clubshows in Hengelo, Utrecht en Emsdetten! Met een unieke bezetting van 4 blazers, een ritmesectie en een bak energie waar je u tegen zegt weet de band overal waar ze komen een enorm feest te bouwen. Studentenfeesten, gala’s, festivals, bruiloften het maakt ze niet uit: de tent volledig verbouwd! De band won diverse prijzen waaronder de juryprijs van de Popscool Musicbattle en won zowel de 1e publiekprijs als de 3e juryprijs bij het Open Podium Twente.

Tricklebolt
Tricklebolt brengt een diepgewortelde 70’s spirit en een sonisch oergevoel dat doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Wolfmother. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijt en psychedelica, aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers. Waan je volledig in een Easy Rider roadtrip terwijl Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in ramt. Op hun CV staan supports voor o.a. Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep, Extreme, Di-rect en Navarone. Na twee full-length albums nam Tricklebolt in de zomer van 2020 ’s werelds eerste Drive-In Live album op, dat 13 augustus 2021 het daglicht zag: ‘Live at the Drive In’.

za 18 jun 2022
AEGEE Festival
met o.a. Party Animals, Buren van de Brandweer, Tricklebolt en JazzaLike

Artiesten

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!