Menu

Poppodia van Twente

It's all about M!

It’s all about M! De M van de liefde voor Muziek, die mensen bij elkaar brengt, de M van we want More en van Metropool.
 
Een nieuwe uitstraling, met locaties in Enschede en Hengelo, een nieuwe website, een breder programma dan ooit en een tomeloze ambitie. Maar een vertrouwde naam en een vertrouwd geluid: het geluid van popmuziek!
Metropool is het eerste bovenstedelijke poppodium van Nederland dat programmeert in meerdere Twentse gemeentes, maar ook participeert in andere culturele evenementen in de regio.
 
Kom genieten van jouw muzikale helden; van gevestigde artiesten tot aanstormend talent, van metal tot hiphop/RNB, van pop tot klassiek van blues tot dance en alles wat er tussenin zit. 
Ervaar muziek in Twente, ervaar muziek in Metropool. It’s all about M!


Metropool bouwt aan gemeenschappelijk podium voor Twente

Begin 2018 werd het eerste bovenstedelijke poppodium van Nederland opgericht, toen nog onder de werktitel 'Poppodium Twente'. De operationele organisatie was in handen van het toenmalige Poppodium Metropool. Op 3 september 2018 vond de kick-off plaats van het nieuwe gezamenlijke poppodium van Enschede en Hengelo, onder 1 naam: Metropool | Poppodia van Twente. Op deze manier zullen we de komende jaren het aanbod popmuziek voor Twente vergroten. Enerzijds door een programma op externe locaties in Twente, zoals het Openluchttheater in Hertme en het Muziekcentrum Enschede (i.s.m. Wilminktheater), maar ook het aanbod in de eigen vestigingen in Hengelo en Enschede zal worden geoptimaliseerd. Het bovenstedelijke poppodium maakt bij de start al deel uit van de 8 meest aansprekende poppodia in Nederland, daar waar het gaat om concerten. Jaarlijks bezoeken meer dan 60.000 mensen de poptempel in Hengelo, dit zullen we de komende jaren uitbouwen naar 125.000 bezoekers voor heel Twente. Daarnaast ondersteunt het Twentse poppodium jaarlijks honderden talentvolle regionale popartiesten in een professioneel talentontwikkelingsprogramma en is er een breed lesprogramma voor scholen in Hengelo en Enschede. 

Locaties:

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!