Menu
Altin Gün
vr 03 mrt 2023
Altin Gün

Wilminktheater en Metropool doneren voor Turkije en Syrië

ENSCHEDE - Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool | Poppodia van Twente slaan de handen ineen voor de slachtoffers van de gruwelijke aardbevingsramp in Syrië en Turkije. De opbrengst van drie voorstellingen (Altın Gün, Ahmet Aslan en Nilgün Yerli) op vrijdag 3 maart komt geheel ten goede aan de hulpverlening in het rampgebied. Daarnaast kan er op de website wilminktheater.nl gedoneerd worden. Metropool wijst online kaartkopers tijdens het bestelproces bij Ticketmaster op de mogelijkheid om te doneren aan het goede doel.

Er stonden op 3 maart al drie voorstellingen geprogrammeerd die een link hebben met de getroffen regio’s. In het Muziekcentrum treedt, in de serie Masters of Anatolia, meestergitarist Ahmet Aslan op. Schrijfster, actrice en cabaretier Nilgün Yerli staat met haar voorstelling Tinderella in De Kleine Willem. En Metropool locatie Enschede heeft de Anatolische rock- en psychedelische folkband Altın Gün op het programma. Deze artiesten stonden al geboekt en zullen hun normale programma handhaven. Er wordt dus niet een speciaal benefiet-programma opgetuigd. De samenwerkende podia doneren de volledige opbrengst aan Giro 555.

Altin Gün

De veelgeprezen Anatolische rock- en Turkse psychedelische folkband Altın Gün, opererend vanuit Amsterdam, heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd door heden en verleden te versmelten tot pakkende, upbeat popmuziek met onnavolgbare groove. Dat doen ze zo goed dat internationale erkenning hun inmiddels volledig terecht ten deel valt, met uitverkochte tours en een Grammy nominatie tot gevolg. De band is inmiddels vier veelzijdige platen onderweg. Nieuwe single Leylim Ley (voorloper van plaat vijf die rond april 2023 verschijnt) toont overtuigend aan dat de creativiteit nog lang niet aan enige vorm van sleetsheid onderhevig is.

Op de nieuwe plaat put de band wederom uit de rijke en ongelooflijk diverse tradities van Anatolië, zonder daarbij te leunen op enige vorm van gemakzucht. Altin Gün slaagt er telkens weer in om traditionele muziek van nieuwe en moderne impulsen en invalshoeken te voorzien en dat geeft ze een unieke positie in de hedendaagse moderne popmuziek. Een band die sonische verleiding door middel van muzikale diversiteit tot een kunst weet te verheffen: dat is Altin Gün en als try-out voor hun Europese tour zijn ze te zien in Enschede op 3 maart.vr 03 mrt 2023
Altin Gün

Gerelateerde events