Menu
Angelus Apatrida
do 11 apr 2024
Angelus Apatrida
Onvergetelijke metal klanken in een sensationele show
Support: Battlecreek


20:00 uur Zaal open 
20:30 uur Battlecreek 
21:30 uur Angelus Apatrida 

Maak je klaar voor een avond vol onvergetelijke metal klanken, want op 11 april schudt Metropool Hengelo op zijn grondvesten met de sensationele show van niemand minder dan Angelus Apatrida!

Metal fenomeen uit Spanje
Angelus Apatrida, het thrash metal fenomeen uit Spanje, heeft de wereld veroverd met hun compromisloze en energieke muziekstijl. Muzikaal slaat Angelus Apatrida een brug tussen de Bay Area (Testament, Exodus) en de Teutoonse troika (vooral Destruction).

Sinds de oprichting in 2000 heeft de band gestaag gewerkt aan hun eigen unieke geluid en een indrukwekkende fanbase opgebouwd. Met hun debuutalbum ‘Evil Unleashed’ uit 2006 en het album ‘Clockwork’ wat uitkwam in 2010, traden ze al snel toe tot de metal scene met hun meedogenloze riffs, krachtige vocalen en strakke drums maken. Ook in de jaren daarna bleven ze albums uitbrengen, zoals ‘Cabaret De La Guillotine’ in 2018 en hun meest recente album ‘Aftermath’, uit 2023.


Aftermath
Aftermath kwam tot stand in samenwerking met enkele zwaargewichten. Zo is de Hatebreed-zanger Jamey Jasta te horen op het nummer Snob en WarCry-gitarist Pablo García op het nummer Fire Eyes. Spaanse hiphopartiest Sho-Hai geeft zijn vocale bijdrage aan het nummer What Kills Us All.

“We can describe Aftermath as what METAL means to us”, zo omschrijft de zanger van de band, Guillermo, “It contains the best songs we ever written. It is just very difficult to pick just one or two highlights on this album since every single track could be a single itself”.


In 2022 en 2023 tourde de band door Europa, Amerika en Canada en stonden ze op Hellfest, Graspop, Dynamo, Resurrection Fest, Rock Fest en Leyandas del Rock. Ook in 2024 touren ze wereldwijd verder en komen ze ook langs in Hengelo!

Wij gebruiken bij dit concert recyclebare bekers. Lees hier hoe dat in zijn werking gaat.

do 11 apr 2024
Angelus Apatrida
Onvergetelijke metal klanken in een sensationele show
Support: Battlecreek

Gerelateerde events